Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex DDoS Saldırısından Sonra Yaralarını Sardı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bitfinex, dün yaşadığı DDoS saldırısından sonra eski haline geri dönmeye başladı.

Bitfinex bünyesinde pazarlama müdürü olan Kasper Rasmussen konu hakkında resmi bir e-posta açıklaması yaptı:

”Bitfinex borsası bu sabah Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Reddi; DDoS) saldırısının hedefiydi.”

Bitfinex de kendi resmi Twitter hesabı üzerinden şunu ifade etti:

”Bitfinex şu an için aşırı bir yoğunluk yaşıyor. Konuyu araştırıyoruz ve öğrendiğimiz kadarını sizinle paylaşacağız.”

DDoS saldırısının olduğu vakit Bitcoin fiyatı %2 düşüş yaşamıştı ve bu da sorun Bitfinex takımı tarafından 15:00 UTC saatinde çözüm bulana kadar eşleşmelerin 1 saatlik devre dışı kalması yüzünden fiyatların en düşük oran olarak 7360 dolar seviyelerine düşmüştü. Çözüm bulunduktan sonra BTC değeri %1 artış göstermişti ve ondan sora yavaş yavaş artmaya devam etti.

Trading View: Bitcoin [BTC] variation before and after the attack

Trading View: Saldırıdan önce ve sonra Bitcoin varyasyonu.

DDoS saldırısı aracılığıyla bir hacker veya davetsiz misafir henüz saldırılmamış sunucunun bağlantısını bozarak kullanıcıların bu sunucu tarafından sağlanan herhangi bir hizmete ulaşamamasını sağlıyor.

Bitfinex 2015 yılında 40.000 dolar civarında Bitcoin miktarına yol açan bir DDoS saldırısı daha yemişti ki bunun hemen ardından başka bir DDoS saldırısı daha gerçekleştirilmiş ve bir müşterinin özel cüzdanında 73 milyon dolar değerinde Bitcoin çalınmıştı. Bu saldırılardan sonra Bitfinex ”tartışmalı” bir platform ismini almıştı.

Dünkü saldırı sadece bir kaç sürdü ve hiçbir cüzdandan hiçbir kripto para çalınmaması eşleşmelerin biraz olsun rahatlamasını sağladı. Değerdeki düşüşün ise Bitcoin’in kendini toparlaması ile sağlandığına inanılıyor.

Bitfinex 2015 yılında Hong Kong içerisinde Giancarlo Devasini ve Raphael Nicolle öncülüğünde iFinex tarafından kurulmuş bir borsa.

Kripto para birimleri için yeni bir cüzdan ve borsa platformu olan Symetria şunu ifade etti:

”Güvenlik herhangi bir kripto para borsası için en üst öneme sahip olmalıdır. Hiçbir kullanıcının bundan etkilenmediğine ve her şeyin eski haline döndüğüne çok sevindim.”

Bütün bu meselelere rağmen Lympo [LYM] bir kaç gün önce Bitfinex üzerinde listelendikten sonra çok büyük bir artış yaşamıştı. Yani ne kadar ”tartışmalı” olarak bilinen bir borsa olsa bile Bitfinex’in piyasadaki etkisi ”tartışmaya açık değil” yorumunda bulunabiliriz.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin, basın saatine göre 7.700 dolar birim fiyatının üzerine çıktı ve şu an için son 24 saatte yaşadığı %1.19’luk artış ile 131 milyar dolarlık toplam piyasa hacminin biraz daha yukarısına çıkmayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment