Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether ve Bitfinex Davasında Son Gelişmeler

Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu CFTC, geçtiğimiz yıl kripto para borsası Bitfinex ve Tether ekseninde yapılan mahkeme çağrısının dökümanlarını, bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde yayınlanması yönünde yapılan çağrıyı reddettiğini açıkladı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Jan Ludovicus van der Velde isminde ortak CEO’su olan iki şirket hakkında, Tether’in fiyatında kasıtlı manipülasyon yapıldığı iddiası ile mahkemeye çağrılma kararı çıkmıştı. 6 Aralık tarihinde ABD’li yetkililer tarafından mahkemeye çağrılan iki firmanın mahkemesinde neler olduğu ise henüz bilinmiyor.

Tether ile ilgili tartışmalar bununla da bitmiyor. New York merkezli bir muhasebe firması ile arasındaki bağın sorgulandığı koin; kripto para camiasında en fazla tartışılan koinlerden birisi olma özelliğini taşıyor. Son iddialara göre, Tether’in tartışmalı ilişkileri sonucunda koinin aslında gerekli nakit para rezervine sahip olmadıkları belirtilmişti.

ABD’li heyete bilgi edinme hakkı yasası kapsamında Şubat ayında yapılan ve bugün itibariyle reddedilen başvuruda, iFinex Inc. şirketine -bilinen adıyla Bitfinex- ve onun alt şirketlerine ve de Tether ile onun alt şirketlerine yapılan mahkeme çağrılarının içeriği ve dökümanlarının halk ile paylaşılması istenmişti.

CFTC heyeti, yaptığı yazılı açıklamada şu aşamada bilgilerin paylaşılmasının, hukuk ihlali olacağını belirtirken; şu aşamada bu bilgilerin paylaşılmasının mantıksız olacağı yorumu da not düşüldü.

Basın mensuplarının ulaşmaya çalıştığı Bitfinex şirketi adına söz alan şirketin pazarlama sorumlusu  Kasper Rasmussen ise şöyle konuştu:

”Yasal süreçler ile ilgili rutin olarak araştırma istekleri alıyoruz. Bu da onlardan biri. Şirket olarak bu konularda net bir yorum yapmayı ise doğru bulmuyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment