Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçreli Banka Ülkede Kripto Şirketlerine Ticari Hesap Açan İlk Banka Oldu!

6 Haziran tarihli Cointelegraph auf Deutsch’un haberine göre, Hypothekarbank Lenzburg İsviçre içerisinde blockchain ve kripto para firmalarına ticari hesap açan ilk banka oldu.

Falcon Private Bank geçen sene kripto varlık yönetimi hizmeti sağlarken, Hypothekarbank Lenzburg CEO’su Marianne Wildi kendilerinin ülkede blockchain ve kripto alanındaki fintech şirketleri için ilk ticari hesap açan banka olduklarını onayladı.

Wildi şunları ifade etti:

”Kendisini teknolojik olarak geliştiren ve fintech alanındaki kooperatif stratejilerin peşinde olan bir banka olarak, İsviçre içerisindeki genç kripto para sektörü ve blockchain şirketleri ile beraber çalışmak bizim için aynı zamanda bir itibar meselesiydi. ”

Wildi kendisinin ”kripto şirketleri ve ilk dijital para arzı alanındaki kara para aklama probleminden” haberdar olduğunu da belirtti. Söylenenlere göre banka ilgili riskleri ve uyumluluk konularını ”dip köşe” incelemiş ve buna ek olarak kripto startup şirketleri ile çalışma kararı almadan önce Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA) isimli ülkenin mali denetim kurumunu da bilgilendirmiş.

Wildi‘ye göre, Hypothekarbank Lenzburg yeni müşterileri kabul etme konusunda çok seçici davranış ve şu sıralar kripto endüstrisinden sadece iki şirketi kabul etmiş. Banka yeni müşteri kabul etmeden önce çok detaylı bir tedbir ve önlem süreci uygulamakta.

Son zamanlarda İsviçre’nin küçük bir bölgesi olan Zug, kripto para endüstrisi için bir küresel merkez haline geldi ve ”Kripto Vadisi” takma adını aldı.  Kripto işletmelerinin buraya akın etmesine rağmen, kripto şirketlerine karşı uygulanan kısıtlayıcı banka politikaları bu şirketlerin yurt dışı bankacılık hizmetlerine kaymasına neden olmuştu.

Lihtenştayn menşeli bir banka olan Bank Frick, İsviçreli kripto para şirketleri ile iş yapmanın kendi ünlerine veya firmalarına herhangi bir risk veya sıkıntı çıkartmadığını belirtti. Şubat ayında Bank Frick Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple ve Ethereum için direkt kripto yatırımı ve çevrimdışı depolama hizmetleri sunmuştu.

Lihtenştayn Prensliği Avrupa içerisinde fintech endüstrisi ve geleneksel ticaret endüstrisi konusunda büyük bir merkez haline geldi. Mart ayında Veliaht Prens Alois Philipp Maria, CNBC’ye kripto paralara yatırım yapmanın, kraliyet ailesinin servetini güçlendirmeye yardımcı olabileceğini söylemişti.

Ayrıca hükumetinin bu teknolojiyi daha iyi değerlendirebileceğini belirterek şunları eklemişti:

“Blockchain teknolojisinin yararlı unsurlarının, devletin yönetim şeklini daha verimli hale getirmek için kullanılabileceğini düşünüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment