Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Listelenmesi Sonrası Tartışmalara Neden Olan Zcash, Düşüşe Devam Ediyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase‘de listelenen Zcash, listelendiği an kısa süreli ve ufak çaplı bir yükseliş yaşamış olsa da, basın saatine göre %7 ve üzeri bir düşüş yaşamakta. Bunun temel nedenleri arasında hem Coinbase listelenmelerinin eski etkisinin kalmadığı, hem de Zcash platformunda devam eden protokol tartışmaları gösterilebilir.

5 Aralık itibariyle, ZEC 70 dolar destek seviyesinin de altına indi ve basın saatine göre 66 dolardan işlem görmekte. 2018 yılı bir çok kripto para birimi için %90’lık bir düşüş yaşattı ve Zcash de bunlardan birisi. Zcash, tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana %93 civarı bir düşüş yaşadı ve düşüş hala devam ediyor.

Zcash projesi anonim işlem seçeneğine sahip olsa da, işlemin bir kimliğe kadar bağlantılandırılabilmesi seçeneğine de sahip. ZEC bu özellikleri ile başka bir gizlilik koini Monero‘dan daha popüler bir kullanıma sahipti. Changelly gibi hizmetler Monero’yu platformlarından çıkartırken, Zcash hala buralarda mevcut.

Geliştiricilerin ağ daha piyasaya sürülmeden madenciliğini yapabildiği yöntem ile piyasaya giriş yapan ZEC, bu yönü ile çok fazla eleştiri almakta. Monero’nun kurucusu Riccardo Spagni ise, Zcash projesinin çok yakın bir zamanda proof-of-stake protokolüne sahip olabileceğini ifade etti. Bunu ifade ederken Zcash’in önde gelen geliştiricilerinden Zooko’nun yorumunu alıntıladı:

Ünlü bir kripto para ismi WhalePanda ise, ”bunun çok mantıklı” olduğunu ve elinde çok fazla ZEC tutan kişilerin kuruculardan ibaret olup, PoS protokolünden en çok fayda edeceklerin de elinde en fazla koine sahip olanlar olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment