Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase-Optimism İş Birliği Bu Altcoinlere Yaradı: Yükselişteler!

Coinbase’in Optimism teknolojisini kullanarak katman-2 ağlarına yönelik attığı adım, Optimism tabanlı birçok kripto paranın yükselişini tetikledi.

Coinbase’in 23 Şubat tarihinde katman-2 projesi Base’i tanıtması ve bu projenin oluşturulmasında Optimism ağının kullanıldığı duyurması ekosistemde hareketliliğe neden oldu.

Yapılan resmi açıklamanın ardından yaklaşık %15 yükseliş sergileyen OP, beraberinde ekosistemde önemli rol oynayan OpenXSwap (OPENX), Velodrome Finance (VELO), Sonne Finance (SONNE), OPX Finance (OPX) gibi kripto paraları da yukarı taşıdı.

CoinGecko verilerine göre OPENX son 24 saat içerisinde %210 yükselerek 0,06 dolardan 0,178 dolara ulaşırken, OPX %119 yükselişle 4,81 dolardan 9,82 dolara, SONNE %72 yükselişle 0,26 dolardan 0,44 dolara, VELO ise %20‘lik yükseliş performansı ile 0,21 dolardan 0,25 dolara ulaştı.

Ekosistemin en yükselen kripto parası OPENX sadece Optimism tabanlı likidite piyasası Velodrome Finance üzerinde işlem görüyor. Bununla birlikte merkeziyetsiz borsa (DeFi) OPX’de sadece UniSwap (UNI) üzerinden alıp-satılabiliyor. VELO ve merkeziyetsiz lending platformu SONNE‘ye ise kripto para borsası Hotbit‘den ulaşılabilir.

Öte yandan konuyla hiç alakası olmayan ama sırf isim benzerliği nedeniyle yükseliş yaşayan Base Protocol‘de açıklamadan nasibini almış oldu. Katman-2 ağıyla ya da Coinbase ile herhangi bağı olmayan Base Protocol, isim benzerliği sebebiyle 23 saat içerisinde 4 kat yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!