Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Geliştiricisi ve NFT Şirketi “Menkul Kıymet” Kararı Ortasında Küçülüyor

Flow ağının geliştiricisi ve NFT şirketi Dapper Labs kurumsal bir yeniden yapılandırma çerçevesinde çalışanlarının %20’sinin görevine son vereceğini iddia edildi.

The Block 23 Şubat tarihinde yayınladığı haberinde, Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou tarafından yatırımcılara yollanan bir mektuba göre çalışanların %20’sinin işlerine son verileceğini öne sürdü. CEO’nun gönderdiği mektupta, şirketin kurumsal bir yeniden yapılandırmaya gittiği belirtilirken nakit pozisyonunun güçlü olduğuna dikkat çekildi.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında da personelinin %22’sini işten çıkardığı bilinen şirketin CEO’su Gharegozlu mektupta şu ifadeleri kullandı:

Şirketin yakın dönemde gideceği kurumsal bir yeniden yapılandırma kapsamında, çalışanlarımızın %20’si ile yollarımızı ayırmak gibi zor bir karar aldığımızı belirtmek isterim. Ancak şirketimiz borçsuz güçlü bir nakit pozisyonuna sahiptir. Doğru bir maliyet ayarlamasıyla uzun vadeli sürdürülebilir bir büyüme yakalayabileceğimizi düşünüyoruz.

Öte yandan şirketin NBA Top Shot Moments isimli NFT’leri geçtiğimiz günlerde ABD’li federal yargıç Victor Marrero tarafından menkul kıymet olarak tanımlanmıştı. Ayrıca CEO tarafından açılan karşı dava da yine federal yargıç tarafından reddedilmişti. Gharegozlou konu hakkında davanın henüz sonuçlanmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!