Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Pro Balinaların İşlem Ücretlerini Düşürdü!

Brian Armstrong’un yönettiği ünlü kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz günlerde bireysel yatırımcılar için olan platformunda bütün işlem ücretlerini yüzde 0,5’a çıkartması ile gündem oldu ve görünüşe göre bunu tek bir platformda yapmadı.

Yüksek hacimli müşteriler ve kurumsal yatırımcılar için tasarlanan Coinbase Pro da aynı gün içerisinde oldukça ilginç bir komisyon artışı yaşadı. 7 Ekim tarihinden itibaren Coinbase Pro’nun uygulayacağı komisyon şekli alt seviyedeki (10.000 dolar ve altı varlığa sahip olanlar) kullanıcılar için yüzde 233’e kadar yükselecek.

2019 yılının Mart ayında Coinbase Pro 100.000 doların altında varlığı olan bütün kullanıcılar için komisyon ücretini yüzde 0,15’ten yüzde 0,25’e yükseltmişti.

10.000 doların altında varlığı olan müşterilerin komisyonları artarken, ilginç bir şekilde 1 milyar doların üzerinde varlığı olan müşteriler için de yüzde 25’ê varan indirim sağlandı. Balinalar için olan mevcut komisyon ücreti yüzde 0,05’ten, yüzde 0,04’e düşürüldü.

Coinbase yaptığı bu son hamle ile birçok kripto para yatırımcısının tepkisin çekti ve ABD’nin önde gelen borsalarından birisi olan Coinbase’in rekabetin arttığı dakikalarda böylesine ters bir hamle yapması oldukça endişe verici gözüküyor. ABD pazarına giriş yapan Binance, Coinbase için işleri zorlaştırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment