Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finansal İstikrar Kurulu: Stabil Koin’ler ”Regülasyonlarla İlgili Sıkıntılar” Yaratabilir!

Finansal İstikrar Kurulu’n Başkanı Randell Quarles, 3 Ekim tarihinde yaptığı konuşmasında Facebook’un Libra’sı gibi stabil kripto para birimlerinin gelecekte ”regülasyonlarla ilgili sıkıntılar” yaratabileceğini açıkladı.

Quarles söz konusu açıklamasını 3 Ekim tarihinde Belçika içerisinde düzenlenen Avrupa Bankacılık Zirvesi’nde yaptı ve bu açıdan oldukça önemli bir konuşma olduğu ifade edilebilir.

FSB, G20’nin Stabil Koin Çalışmalarını Yürütecek

Quarles sunumunun büyük bir kısmında, henüz piyasaya sürülmemiş Libra’nın katalizör olabileceğini ve insanları kripto paralara çekebileceğini vurguladı. FSB Başkanı’na göre Libra’nın halkın ilgisini çekmesinin tam olarak nasıl bir sonuç doğuracağı bilinmiyor ve finansal istikrar ile ilgili tahmin edilemeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

”Günümüzde finansal istikrara yönelik oldukça küçük bir risk olsalar da, stabil koin’lerin ve diğer kripto para birimlerinin potansiyel riskinin tam olarak ortaya çıkmadığı ve bunların gelecekte regülasyonlarla ilgili önemli sıkıntılar çıkartabileceği tahmin ediliyor.”

G7 şu an için stabil koinler hakkında ön soruşturmayı tamamlamak üzere ve G20 için ise FSB’nin liderlik etmesi talep edildi. FSB’nin stabil kripto paralara sıcak bakmadığı ise şimdiden görülebilmekte. İlginç olan ise FSB’nin de aynı Bitcoin gibi 2008 yılında mali kriz sonrası durumu değiştirmek için yaratılmış olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment