Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase-Ripple Söylentileri XRP’yi Harekete Geçirdi

Toplam piyasa değeri bakımından 3. en büyük kripto para birimi olan XRP çıkan dedikodular nedeniyle Pazartesi günü içerisinde %16 artış gösterdi.

Sosyal medyadaki yatırımcılar yorumlarında Pazartesi günü yaşanan bu artışın daha da yükseleceğine inandıklarını belirtmekteler. Bu artışın sebebi ise Ripple‘ın CEO‘su Brad Garlinghouse‘un salı günü “Fast Money” programına katılacağı iddialarından kaynaklandığı düşünülmekte. Aynı zamanda bu programa Coinbase‘in COO‘su Asiff Hirji‘nin de katılacağı söylenmekte. Bu da haliyle büyük bir ABD borsasının XRP ticareti desteği ekleyeceği iddialarını güçlendirdi.

Şu anda Coinbase Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin ve Ether ticareti yapma imkanı sunmakta. Bu da demek oluyor ki XRP‘nin eklenmesi ile perakende ticaret için yeni bir pazara açılmış olacaklar.

Program hakkındaki detaylı bilgiler halen gizemini korumakta. Örneğin bu ikilinin aynı anda mı programa katılacaklar yoksa ayrı ayrı bölümlerde mi yer alacakları halen bilinmemekte. Aynı zamanda her iki “sözde” katılımcı da konu hakkında Twitter‘daki sessizliklerini korumakta. Bu esnada XRP ise son 24 saat içerisinde %16 büyürerek 1.05$ seviyesinden işlem görmekte.

Ripple‘ın borsalardaki işlem hacmi miktarlarına bakıldığında ise en yüksek 10 borsadan 4’ü Asya ülkelerinden oluşmakta. Bunlarda açık ara başı çeken borsa olan Bithumb ise XRP işlemlerinde %30’luk bir artış göstermekte.

Şu anda dolaşmakta olan dedikodular XRP‘nin en azında bir 24 saat daha yükselmesini ve bu fiyattan işlem görmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte fiyat tablosu analizleri ise XRP’nin daha iyi günler göreceğini göstermekte.

Üstteki tabloda Bitfinex fiyatları gösterilmekte:

  • XRP ortalama olarak 0,86$ civarlarında seyretmekte. (7 Aralık düşüşünden 4 Ocak yükselişini %78.6‘lık Fibonacci düzelmesi ile göstermekte.) Sonrasında ise yükselen/alım eğilim çizgisinde güçlü bir düzelme görülmekte (7 aralık düşüşünden 6 şubat düşüşüne)
  • Göreli güç endeksi (RSI) yükselme eğilimine dönüşmüş bir halde. (50.00‘den yüksek bir seviyede ve yükselmekte)
  • 5 günlük hareketli ortalama (MA) ve 10 günlük MA yukarı doğru ilerlemekte, bu da kısa dönem yükseliş/alış eğilimi düzenine uymakta.

Yukarıda gösterilen faktörlerden satış/düşüş eğilimini destekleyecek tek parametreler 50 günlük MA ve 10 günlük MA kesişimi.

Amma velakin uzun dönem hareketli ortalama kesişim değerleri gecikmeli göstergelere sahip olmakta. Bu yüzden XRP gelecekte azalan eğilim çizgisine karşı direnç gösterecek gibi durmakta.

Uzun Vadeli Yükseliş Durumu

  • XRPUSD‘nin uzun vadeli yükseliş pozisyonu ileride keskin bir yükseliş göstereceği  ve kazançların sürdürülebilir olacağı konusundan güven vermekte. Fiyatlarda artışa rağmen uzun vadeli pozisyonda bir değişiklik olmaması veya uzun vadeli pozisyonda bir düşüş olması sahte bir yükseliş/alım eğilimi olduğunu ve bunun bir tuzak olduğunu belli edecekti.

Özet

  • XRP bugünü (UTC saat dilimine göre) yüksek ihtimalle 1.04329$ noktasının üzerinde kapayacaktır. (günlük tablodaki azalan eğilim çizgisine karşı gösterilen dirence bakıldığında) Bu da tablolarda bir çıkış yakalanacağının sinyalini vermekte. Devamında Fiyatlar 1.38$ seviyesini (%61.8’lik Fibonacci düzelmesi ile) ve ardından 1.4060$ (28 Ocak seviyesine) seviyesini tekrardan görebilir.
  • Olumsuz yanı ise günü eğer 0.8610$ (%78.6’lik Fibonacci düzelmesi ile) değerinin altında kapatırsa bu da yükseliş/alış eğiliminden, düşüş/satış eğilimine doğru yöneldiğinin sinyallerini verebilir. Bu da sonuç olarak daha derin bir tasfiye dönemi yaratarak değerinin 0.5729$‘a kadar düşmesine neden olabilir (6 Şubat seviyesine)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment