Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase SEC Davasının Düşürülmesi İçin Adım Atıyor: Başvuru Yapacak!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, SEC tarafından açılan davanın tamamen düşürülmesi için mahkemeye başvuracak.

Coinbase 4 Ağustos Cuma günü (bugün) yapacağı mahkeme başvurusunda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davanın tümüyle düşürülmesini talep edecek. Söz konusu talep işlemi, önceden belirlenen dava takvimi kapsamında gerçekleşeceği için ortada plan dışında adılmış bir adım bulunmuyor.

Söz konusu davayı haziran ayının başında açan SEC, Coinbase’i kayıt dışı aracı kurum (broker) olarak faaliyet göstermekle suçlamıştı.

Coinbase’in baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, kısa süre önce yaptığı açık bir şekilde bu davayı kazanacaklarına inandıklarını ifade etti:

SEC ile olan davayla ilgili olarak çok açık olmak istiyorum. Kazanabileceğimizi düşünüyoruz ve kazanmayı umuyoruz.

Grewal öte yandan bütün gemileri yakmamayı tercih ederek borsanın düzenleyici netlik elde etmek için SEC ve kanun yapıcılarla birlikte çalışmak istediğini de sözlerine ekledi.

Regülatör kurum ve Coinbase arasındaki davanın yeni takvimindeki ilk duruşma bugün gerçekleşecek ve Coinbase’in argümanları mahkeme tarafından incelenecek. Dava sürecinin ikinci sahnesi ise ilk duruşmadan 1 hafta sonra yani 11 Ağustos Cuma günü gerçekleşecek. Bu oturumda bağımsız tarafların Coinbase’in argümanlarını destekleyen açıklamaları dinlenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!