Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Borsa Coinbase Türkiye’de Hizmet Verecek!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase geçtiğimiz gün bir duyuru yaptı ve 50’den fazla ülkede USD Coin (USDC) hizmeti sunmaya başladığını açıkladı. Coinbase’in yaptığı duyuruya göre bu ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

ABD merkezli kripto para şirketlerinden Coinbase 14 Mayıs tarihinde bir blog gönderisi paylaştı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu duyuru kripto para sektöründe kısa süre içerisinde büyük ilgi gördü. Coinbase’in bu hamlesi sosyal medyada da büyük yankı oluşturdu.

Coinbase tarafından yayınlanan bu duyurunun bu kadar ilgi görmesinin en büyük sebeplerinden biri bu duyurunun 50’den fazla ülkeyi kapsıyor olması. Coinbase yayınladığı duyuruyla birlikte aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 50’den fazla ülkeye USD Coin (USDC) desteği getireceğini açıkladı.

Coinbase bundan yalnızca bir yıl öncesine kadar toplamda 32 farklı ülkede hizmet veriyordu. Bu 50 ülkenin de eklenmesiyle birlikte şirketin hizmet verdiği toplam ülke sayısı 103’e çıkmış oldu. Coinbase, milyonlarca kişiye USDC hizmeti sunacak olmasıyla alakalı olarak şu açıklamayı yaptı:

“Kripto para kullanan herkes sabitkoin de kullanabilir. Ancak sabitkoinler bunun yanı sıra enflasyonla mücadele eden ülkelerdeki vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak için de kullanılabilirler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment