Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Yetkilisi: Bitcoin ETF’si İçin Doğru Zaman Olduğunu Düşünüyorum

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu şu an üç farklı kurumdan yapılan üç ayrı Bitcoin ETF‘sini değerlendirmekte ve bunlardan birisi çok yakın bir zamanda iki kripto para birimi Bitcoin ile Ethereum’un fiyatına endeksli olarak sunuldu. SEC üyelerinden birisi olan ve kripto para sektöründe ‘kripto anne’ olarak bilinen Hester Peirce, Consensus etkinliğinde yaptığı açıklamalarda şu an için Bitcoin ETF’sini onaylamak adına doğru zamanın geldiğini vurguladı.

Mevcut yasaları onaylamadığını belirten Peirce, SEC’in kripto para birimleri için çok daha esnek ve mantıklı yasalar sunabileceğini açıkladı ve şunları ifade etti:

”Bir yıl önce  ve hatta bundan daha da uzun bir süre önce doğru zaman olduğunu düşünmüştüm. Bunun hakkında yorum yapma şansını ilk olarak bir yıl önce buldum. Şu an zamanlama doğru ancak SEC’in kafasında dolaşan sorular hala var ve bunların olabildiğince hepiniz tarafından cevaplanması gerekiyor.”

Peirce, kendisini dinleyenlerden SEC’in kripto paraları anlaması için yardımda bulunmalarını ve SEC’e internet sitesinden bu konuda bir şeyler yazmalarını istedi. Hester’in üzerinde durduğu en büyük konulardan birisi ise piyasa manipülasyonu ve depolama çözümleri oldu. SEC özellikle geçtiğimiz ETF ret veya ertelemelerinde bu iki olayı öne sürerek bunları yapmış ve ciddi tepki çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment