Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase: Uzun Zamandır Beklenen SegWit Güncellemesi “Birkaç Hafta” İçinde Çıkacak

5 Şubat Pazartesi günü Coinbase kripto para borsası, Bitcoin adresleri için Bitcoin (BTC) gönderme ve alma ücretlerini azaltmaya yardımcı olacak SegWit ölçeklenebilirlik güncellemesinin çıkarılacağını söylediği bir tweet attı.

SegWit uygulamasında son test aşamasında olunmasına rağmen Coinbase, müşterilere yeni özelliklerden çok güvenlik ve performansa öncelik verdiklerini hatırlattı.

Mühendislik ekibimiz, Coinbase’de Bitcoin için SegWit’in son test aşamasına başladı.

SegWit uyumlu Bitcoin gönderimleri / alımları önümüzdeki birkaç hafta içinde müşterilere sunulacak.

Daha önce blogumuzda SegWit hakkında yazmıştık:

Coinbase, ilk olarak Aralık 2017’de SegWit güncellemesini ekleme kararını açıklamıştı. Ağustos 2017’de Bitcoin Core geliştirme ekibi tarafından sunulan güncelleme, işlemlerin boyutunu küçülterek Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununu ele aldı.

“Tanık” imza verilerini her işlemin sonuna kadar taşıyarak, Lightning Network gibi ikinci katman çözümlerine yardımcı olan Bitcoin’in işlenebilirlik sorununu çözüyor.

Popüler kripto para cüzdanları Trezor ve Ledger, Ağustosta piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra SegWit’e yükseltildi.

Geçtiğimiz aylarda Bitcoin kullanıcıları yavaş işlem sürelerine ve ağ tıkanıklığına maruz kalmış, bazı Blockchain tabanlı işletmeler giderek artan işlem ücretleri nedeniyle BTC’den uzaklaşmıştı.

Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı, “ağ tıkanıklığının ve elle yapılan işlemin” zorluk çıkaracağını gerekçe göstererek Ocak ayında yapılan konferansta kripto para ödemelerini kabul etmeyi bırakmak zorunda kaldığını açıkladı.

Yazılım mühendisi olan Jameson Lopp Ocak ayı ortasında Coinbase, Blockchain ve Gemini gibi kripto para hizmetlerinin “block alanını yetersiz kullanarak” ağ tıkanıklığına neden olduklarını söylediği bir tweet attı:

Block alanını verimli kullanmayan @blockchain, @coinbase ve @gemini gibi popüler hizmetler yüzünden kaynaklanan Bitcoin ağ tıkanıklığı  yeni bir olay değil. Soruna katkıda bulunmak istemiyorsanız, onları kullanmayın.

Coinbase müşterileri, bir ay önce SegWit güncellenmesinin öncelik haline gelmesi için bir dilekçe başlattı ve sonunda 12.000’den fazla imza topladı. Coinbase’in 5 Şubatta attığı tweetle, dilekçe bir güncelleme ekledi:

“Coinbase sonunda bizi duydu ve SegWit’in yeni özelliklere göre güncellemesine başladı! Bitcoin için daha parlak bir gelecek umuduyla 🙂 “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment