Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Kripto Para Birimlerini Yasaklamayacağını Doğruladı

Singapur‘un başbakan yardımcısı Tharman Shanmugaratnam, geçtiğimiz günlerde hükümet sitesinde bulunan soru-cevap köşesinde vermiş olduğu bir cevapta hükümetin gelecek düzenleme planları arasında kripto para birimlerini yasaklama gibi bir planları olmadığını aktardı.

Parlemento üyelerinin sormuş olduğu 14 sorudan oluşan bu soru cevap bölümü geçtiğimiz 5 şubat Pazartesi günü internet sitesinde yayınlandı. 6 Şubat salı günü (bugün) ise başbakan yardımcısı ve kriptoları düzenlemekten sorumlu Singapur Parasal Yetki kurumu (Monetary Authority of Singapore [MAS])’nun bakanı olan Tharman Shanmugaratnam tarafından yanıtlandı:

MAS olarak bu gelişmeleri ve ortaya çıkarabilecekleri riskleri yakından takip etmekte ve çalışmaktayız. An itibariyle kripto para ticaretini yasaklamamıza neden olacak güçlü bir nedenle karşılaşmadık.”

Diye belirten Shanmugaratnam ayrıca şunları söyledi:

“Fakat bu işe aracı olarak müdahil olanları çıkarmış olduğumuz kara para aklama karşıtı düzenlemeye tabi tutacağız. Ve Singapurlulara gereken uyarıları yapmaya devam ederek kripto paraya bütün paralarını yatırdıkları taktirde donlarını dahi kaybedebileceklerini hatırlatmaya devam edeceğiz.”

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Singapur’da Japonya gibi kripto para birimleri ve Blockchain için yeniliklere açık ve pozitif bir ortam sağlamakta.

Çin ve Endonezya’nın aksine Singapur, Blockchain teknolojisini benimseyerek küresel çapta bu teknolojinin merkezi olmak için elinden geleni yapmakta.

Shanmugaratnam, Singapur ve komşuları arasındaki farklılığa dikkat çekerek söz konusu işlem hacimlerinin küçük olduğunu ve buna bağlı olarak ise mali sistemdeki etkilerinin önemsiz olduğu belirtti.

“Şu anda Singapur’da mevcut olan kripto para birimleri ticareti hacim ve yapı açısından bakıldığında mali sistemimizin güvenliğini ve bütünlüğünü tehlikeye atacak bir tehdit barındırmıyor. Dahası kripto para birimleri ticareti ve Singapur’un mali sistemi arasındaki bağlantı yok denecek kadar az diyebiliriz. Singapur’un bankacılık sisteminin küresel veya yerel olarak kripto para birimleri ile ilgilenen herhangi bir kuruluş üzerinde önemli bir etkisi bulunmamakta. Bu nedenle kripto para birimlerine yönelik geniş sistemsel bir risk kaygımız olmamakta.”

Geçtiğimiz ay MAS yönetim müdürü Ravi Menon‘da benzer bir şekilde yapmış olduğu açıklamasında kriptoların geleceği hakkında medyaya açıklamalarda bulunmuştu. Menon bu varlıkların ve altında yatan teknolojinin büyük bir çöküşten bile sapasağlam çıkabileceğine inandığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment