Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Denizaşırı Kripto Para İşlemlerini De Düzenleyecek

Çin’in merkez bankası, Çinli yatırımcıların ICO’lara ve dijital paralara denizaşırı işlemler aracılığıyla katılım göstermesine çok daha sıkı düzenlemeler getireceğini çünkü sektörün hala daha çok riskli olduğunu söyledi.

Çin Halk Bankası’na (PBOC) göre denizaşırı ICO platformları illegal satış, yanlış bilgi, sahtekarlık ve saadet zinciri gibi riskleri barındırıyor olabilirler.

Yasal düzenleyiciler Çinli yatırımcıların bu gibi risklere karşı tedbirli olmalarını ve dijital para işlemlerindeki spekülasyonlara dahil olmaktan çekinmeleri gerektiğini söyledi.

PBOC’ye göre Çin finansal risklere karşı önlem almak ve düzeni korumak adına bu işlemlere yönelik daha sert düzenlemeleri yürürlüğe koyacak.

Merkez bankası önceden şu şekilde bir açıklama yapmıştı:

“ICO, özünde resmi olmayan ve yasa dışı olan bir para toplama yoludur ve ICO’ların finansal dolandırıcılık ve saadet zinciri gibi yasa dışı eylemlerle bağlantıları olduklarından şüphelenilmektedir.”

Geçtiğimiz Eylül ayında Çinli otoriteler ICO’ları yasaklamış ve ülkedeki tüm kripto para borsalarını kapatmıştı. Yapılan bu hamlelerin ardında yatan sebep olarak ise kripto para sektöründeki dolandırıcılık ve spekülasyon riskleri gösterilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment