Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Kripto Para Platformu Geliştirmek İçin OPEC Ülkelerini Davet Ediyor

Venezuela başkanı Nicolas Maduro, tüm OPEC ülkelerini Venezuela’nın petrol-destekli kripto parasının ticaretinin yapılabileceği bir platform geliştirmeye davet etti. Venezuela, petrol ile desteklediği ve milli vergileri, işlemleri ve kamu hizmetlerini ödemek için kullanılabilecek olan Petro’nun ön-satışına hazırlanıyor.

OPEC Ülkeleri Davet Edildi

Salı günü Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı (OPEC) Genel Sekreteri Mohammed Barkindo ile yapılan görüşmede Venezuela Başkanı Maduro, tüm OPEC ülkelerinin bir araya gelip petrol-destekli kripto paranın ticaretinin yapılabileceği bir platform geliştirmesini önerdi.

Venezuela Solicits OPEC Countries to Jointly Develop Oil-Backed Crypto Platform

Maduro ve Barkindo görüşmesi

OPEC’te 14 ülke yer alıyor: Cezayir, Angola, Ekvador, Ekvator Ginesi, Gabon, İran, Irak, Küveyt, Libya, Nijerya, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Venezuela. “Tüm OPEC üreticilerine resmi olarak teklif sunacağım” diyen Maduro, bu teklifini OPEC’e dahil olmayan ülkelere de dahil edecek:

“OPEC ve OPEC-dışı ülkelere resmi olarak petrol ile desteklenen ortak bir kripto para mekanizması benimsememiz teklifinde bulunacağım.”

Venezuela yakın zamanda petrol-destekli kripto parası için whitepaper yayınladı ve Petro’nun özel ön-satışı 20 Şubat’ta gerçekleşecek. Mart ayında ise Petro’nun ICO’su başlayacak.

“5 milyar varil petrolün Petro’yu desteklemesinin” yanı sıra Maduro “kripto paramızı ülkemizdeki değerli minerallerle de destekleyeceğiz” dedi ve şöyle ekledi:

“Petro’nun iyiliğini Mohammed Barkindo’ya açıkladım. Kripto para geleceğin dünyası. Venezuela halkı kadar ben de heyecanlıyım.”

Petro’nun Vaatleri

Petro’nun whitepaper’ına göre:

“Venezuela Bolivar Cumhuriyeti, Petro’ları milli vergilerde, işlemlerde, katkılarda ve kamu hizmetlerinde bir ödeme aracı olarak kabul edeceğini garanti eder.”

“Venezuela hükûmeti Petro’nun iç piyasada kullanılmasını teşvik etmeyi ve Petro’nun dünya genelinde kabul görmesini sağlamayı hedefliyor” diyen whitepaper’da şu da bulunuyor: “Devlet Petro’nun kullanımını arttırma görevini her daim üstlenerek Petro’nun ulusal ve uluslararası kullanıcı kitlesini büyütecektir.”

Whitepaper’da aynı zamanda “Petro’nun kullanımının ulusal kamu kuruluşları, bölgesel ve yerel hükûmetler gibi PDVSA ve diğer kamusal ve ortak girişimlerce de arttırılacağı” söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment