Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Yasa Dışı Faaliyetlerde Bulunduğunu Tespit Ettiği Rus Kişi veya Kuruluşlarla İlgili 25.000’den Fazla Adresi Engelliyor

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunu tespit ettiği Rus kişi veya kuruluşlarla ilgili 25.000’den fazla adresi engelleyeceğini açıkladı. 

Coinbase, 7 Mart tarihinde yaptığı bir blog gönderisinde kendi geliştirdikleri çok katmanlı “proaktif” araştırma yöntemleriyle yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen Rus kişi veya kuruluşlarla ilgili 25.000’den fazla adresi engelleyeceğini söyledi.

Coinbase olarak bugün birçoğunu kendi proaktif araştırmalarımızla belirlediğimiz, yasa dışı faaliyetlerde bulunduğuna inandığımız Rus kişi veya kuruluşlarla ilgili 25.000’den fazla adresi engelliyoruz.

Gönderide, yaptırımların uygulanmasını daha fazla desteklemek için tespit edilen adreslerin hükümetle paylaşıldığını belirten Coinbase, bir kez daha yaptırımlara uymayı taahhüt ettiğini dile getirdi.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, geçtiğimiz hafta Ukrayna’nın tüm Rus kullanıcıların kripto para borsalarından engellenmesi talebini, birçoğu ülkelerinin eylemlerine karşı çıkan vatandaşların rublenin çöküşünün ardından kripto ile geçimlerini sağladıklarını sebep göstererek reddetmişti. Ancak Armstrong, ABD hükümeti tarafından bu yönde bir yaptırım kararı alınırsa buna uyacaklarını ve kanunlara saygılı tüm finansal kurumların yapacağı gibi Coinbase‘in de yaptırım açıklanan kişi ya da kurumlara ait olabilecek hesapları yasaklayacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!