Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yetkilileri, 1.2 Milyar Dolarlık Hisse Satışı Gerçekleştirdi – WSJ

ABD merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase’in iki kurucu ortağı ve iki yetkilisi, hisse satarak 1.2 milyar dolar gelir elde etti.

Coinbase’in halka arz olmasının üzerinden yaklaşık 1 yıl 1 ay geçti ve hisse senedinin fiyatı şu an en yüksek değerinin %78 aşağısında bulunuyor.

Wall Street Journal’ın yaptığı habere göre şirketin kurucu ortaklarından Brian Armstrong ve Fred Ehrsam’ın yanı sıra Operasyon direktörü Emilie Choi ve Ürün sorumlusu Surojit Chatterjee şimdiye kadar toplamda 1.2 milyar dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirdi.

Bugün ABD borsalarının açılmasıyla birlikte yaklaşık %8’lik yükseliş gösteren Coinbase hissesi, geçtiğimiz yıl 200 ila 400 dolar arasında seyrederken mayıs ayı içerisinde 53 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Nasdaq‘ta listeli kripto para borsası Coinbase’in, 2021 mali yılında 7.8 milyar doların üzerinde gelir elde ederek iş hayatının önde gelen dergilerinden biri olan Fortune tarafından her yıl düzenli olarak hazırlanan ve yayınlanan, gelire göre en büyük ABD şirketlerinin sıralandığı Fortune 500 listesinde 437. sırada yer aldığı açıklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!