Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yetkilisi: ‘Kripto Para Sektörü Kurumsal Yatırımcılarla Meşrulaşıyor’

Kripto para borsalarından Coinbase’in yetkili isimlerinden olan Keyvon Pirastani, Güney Kore’de gerçekleşen bir konferansta kripto paralarla kurumsal yatırımcılar arasında ilişkiden bahsetti. Pirastani ayrıca Coinbase’in Asya’daki planları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Pirastani, hem ABD’deki hem Avrupa’daki kurumsal yatırımcıların Coinbase’i bir hayli yakından takip ettiklerini söyledi. Ancak Pirastani’ye göre Coinbase’in Asya’daki operasyonlarını yoğunlaştırması gerekiyor çünkü Asya’da bir hayli potansiyel var.

Kripto para sektörünün özellikle Güney Kore, Japonya, Tayvan, Singapur gibi ülkelerde yaygın oldulkarını düşünürsek Coinbase’in Asya piyasalarında daha yoğun çalışmalar başlatması pek şaşırtıcı olmaz. Coinbase bundan bir süre önce Tokyo’da bir ofis açarak Japonya piyasasına ilk adımını atmıştı. Hatta şirket önümüzdeki yıl içerisinde Coinbase Japonya adlı yeni bir şube açmayı düşünüyor. Şirketin başlıca amacı Asya piyasalarındaki kurumsal yatırımcılara hitap etmek.

Pirastani ayrıca Coinbase’in platformunda Ethereum Classic’e yer vermeye başlaması hakkında da konuştu. Pirastani’ye göre şirketin Ethereum Classic için yeni bir likidite sağlamaya başlamış olması, ETC için epey olumlu bir gelişme olacak.

Coinbase’in uluslararası satış departmanından sorumlu olan Pirastani, yaptığı şu yorumla birlikte kurumsal yatırımcıların önemi üstünde durdu:

“Kurumsal yatırımcıların işi alım-satım yapmak olduğu için altyapı bazında daha kaliteli standartlar istiyorlar. Dolayısıyla kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne girmesi, sektörü bir nevi meşru hale getiriyor. Ayrıca bu durum dünyadaki en iyi al-satçıların kripto para sektörünü ciddiye aldıklarını da gösteriyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment