Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Bitcoin Destekli Kredi Hizmeti İçin Durdurma Kararı

ABD merkezli popüler kripto para borsası Coinbase, kullanıcılara Bitcoin (BTC) destekli kredi hizmeti Coinbase Borrow programını durduracağını duyurdu.

Coinbase, ABD’deki kullanıcıların kredi almalarına olanak tanıyan Coinbase Borrow hizmetini durduracağını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, yeni kredi almak için son günün 10 Mayıs olduğu bildirilirken ödenmemiş krediler üzerinde herhangi bir değişiklik olmayacağı ifade edildi.

Kullanıcılar, 2021 yılının kasım ayında piyasaya sürülen bu program sayesinde ellerindeki Bitcoin varlıklarının %40’ına kadar dolar cinsinden borç alabiliyordu. Coinbase kredi hizmetini durdurma kararını neden aldığını açıklamasa da son dönemlerde ABD’li regülatör kurumların baskılarının bu kararda net bir etkisi olabilir. Şirket son olarak ABD dışındaki operasyonlarına ağırlık vererek Coinbase International Exchange‘i hayata geçtiğini duyurmuştu.

Bir Coinbase sözcüsü global medyaya verdiği demeçte, söz konusu kararın azalan talep ve dinamik ürün politikalarıyla ilgili olduğunu belirtti:

Müşterilerimizin en çok önemsediği tekliflere öncelik verdiğimizden emin olmak için ürünlerimizi düzenli olarak değerlendiriyoruz. 10 Mayıs’tan itibaren Coinbase Borrow aracılığıyla yeni kredi vermeyi durduracağız. Bu kararın müşterilerin ödenmemiş kredileri üzerinde herhangi bir etkisi yoktur ve şu anda ekstra bir işlem yapmaları gerekmemektedir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!