Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Geri Adım: Resmi Dijital Varlık Tanımını Kaldırdı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) hedge ve özel sermaye fonları için yayınladığı raporlama kurallarından “dijital varlık” tanımını kaldırdı.

SEC 3 Mayıs tarihinde hedge ve özel sermaye raporlama kurallarını aynı zamanda finansal enstrümanların tanımını içeren kılavuzun nihai versiyonunu yayınladı. Form PF olarak geçen kılavuzun nihai versiyonunda “dijital varlık” tanımına yer verilmedi.

Komisyon geçtiğimiz yılın ağustos ayında verilen teklifle birlikte Form PF’nin taslak haline dijital varlıklar tanımını eklemişti. İlgili tanımda, dijital varlıkların blockchain veya dağıtık defter teknolojisi kullanılarak ihraç ve transfer edilen varlıklar olduğu belirtilmişti. Tanımda “kripto para”, “token” gibi kripto para sektöründe yaygın olarak kullanılan ifadelere değinilmişti.

Mevcut durumda dijital varlıkların yer almamasının komisyonun dijital varlıklar hakkında değerlendirmelerine devam etmesinden kaynaklandığını belirtildi. Yapılan değişiklik kripto para sektörü aktörlerinden ve bazı komisyon üyelerinden sert tepkiler alınmasına neden oldu.

SEC eski yetkililerinden Anne-Marie Kelley resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, SEC’nin dijital varlıkları tanımlamayarak onu düzenleyici belirsizliğe hapsettiğini çünkü bir ürün olarak tanımlaması durumunda mevcut kripto paralara yönelik menkul kıymet davalarında komisyonun pozisyonunun zayıflayacağını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!