Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den SEC’ye Dilekçe: Staking Hizmetleri Neden Menkul Kıymet Değil?

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, staking özelliğinin bir menkul kıymet olmadığına dair ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kapsamlı bir dilekçe gönderdi.

Coinbase tarafından SEC’ye gönderildiği bildirilen ve 20 Mart tarihinde kamuoyu ile paylaşılan dilekçede, staking hizmeti sağlayan kripto paraların menkul kıymet olmadığı vurgulandı. Dilekçede, staking işlemlerinin tek tip bir işlem olmadığı ve bazı modellerin yatırım sözleşmesi teklifleri tanımına uymasına karşın diğerlerinin ise buna uymadığı belirtildi.

Coinbase, kullanıcıların geçici olarak vazgeçtikleri şeyin paraları değil varlıklarının alternatif kullanımı olduğunu savunduğu dilekçede, kullanıcılar arasında veya kullanıcılar ve hizmet sağlayıcıları arasında ortak bir girişimin de olmadığı ifade edildi.

Coinbase, çekirdek staking hizmetlerinin “kar beklentisi” standartlarını karşılamadığını çünkü kullanıcılar tarafından alınan getiri ödüllerinin sadece sağlanan hizmetler için yapılan ödemeler olduğuna dikkat çekildi. Öte yandan çekirdek madencilik hizmetlerinin Howey testi kriterlerini karşılamadığı işaret edildi. Coinbase, SEC’yi kripto varlıklara karşı tutumu konusunda daha yapıcı davranmaya davet etti.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, geçtiğimiz ay ABD’li popüler kripto para borsası Kraken’in staking hizmetlerini SEC ile anlaşarak durdurmasının ardından staking hizmetlerinin menkul kıymet olmadığını dile getirmiş ve bunu mahkemede savunacağını vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!