Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişi ile Piyasaya Açgözlülük Hakim: Son 16 Ayın Zirvesi

Bitcoin (BTC), 2023 yılı başından beri %70’ten fazla değer kazanırken Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi (FGI) son 16 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Alternative.me tarafından alınan verilere göre ayı piyasasının en derinden hissedildiği dönemde 6ya kadar gerileyen FGI, birkaç aydır yaşanan Bitcoin yükselişiyle birlikte 60’ın üzerine çıkarak açgözlülük seviyesine erişmişti. Bitcoin’in 28 bin dolar seviyesine ulaşmasının ardından FGI, 2021 yılının kasım ayından beri en yüksek seviyesine ulaşarak 68 oldu.

Bitcoin’in hem direnç bölgesinde olması hem de aç gözlülük seviyesinde bulunması birçok yatırımcının çekingen davranmasına neden olurken bazı yatırımcılar ise boğa sezonunun açgözlülük seviyesinde yaşandığına dikkat çekerek yükselişin süreceğini düşünüyor.

Öte yandan yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararının, Bitcoin’in yönü için oldukça etkili olacağı düşünülüyor. Bankacılık krizi nedeniyle bir alternatif olarak görünen Bitcoin, yarın açıklanacak faiz kararının beklentilerin altında gelmesi durumunda yükselişini sürdürebilir.

CoinGecko verilerine göre BTC, yazım esnasında 28.220 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!