Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Tam Gözetim İddiaları: Para Transfer İşlemlerinde İkametgah Adresi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından ABD merkezli Coinbase’in para çekimlerinde ekstra bilgiler istediği iddia ediliyor.

Autism Capital” isimli bir Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımda Coinbase’den para çekerken; tam isim, para çekme nedeni ve ikamet bilgilerini istediğini belirtti.

Birçok kripto yorumcusu dün Fed başkanı Powell’in konuşmaları ardından Dijital Merkez Bankası Parası (CBDC) işlemleri ve kullanımı için bu regülasyonu getirdiğini belirtiyor.

Fed Başkanı Powell dünkü konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

Stablecoinler ve dijital finansla ilgili regülasyonları bir an önce yapmamız gerekiyor. Bir stablecoin’in dijital dolar olmasını istemiyoruz. Bir dijital dolar olacaksa bunun Fed tarafından çıkarılması gerekiyor.

Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından bitFlyer’ın da benzer bir regülasyonda bulunduğu belirtiliyor. bitFlayer Twitter üzerinden yaptığı açıklamada:

29 Haziran 2022 tarihinden itibaren müşterilerimiz kripto paralarını çekerken; para çekme amacının ve alıcı ülkesinin (bölge ve şehir olarak), aynı zamanda alıcı adının ve soyadının “latin alfabesiyle” yazılmasını ve saklanmasını talep edeceğiz.

ifadelerine yer verdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!