Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Derecelendirme Kuruluşu Moody’s Coinbase’in Notlarını Düşürdü: Daha da Düşürebilir

ABD’nin en ünlü derecelendirme kuruluşlarından biri olan Moody’s, ülkenin önde gelen kripto para borsası Coinbase’in notlarını düşürdü. 

Moody’s, 23 Haziran Perşembe günü yaptığı açıklamada Coinbase‘in Kurumsal Aile Derecelendirme (CFR) notunu Ba2‘den Ba3′e, teminatsız borç senetlerinin notunu Ba1‘den Ba2‘ye indirdiğini duyurdu.

Kurum ayrıca derecelendirmelerin daha fazla düşüş için incelemeye alındığını belirtti. “Orta” bir kredi riski derecesini ifade eden Baa3 notu, kurumsal düzeyde ise en düşük seviyeyi temsil ediyor.

Açıklamada mevcut piyasa koşullarının Coinbase’i daha fazla etkileyebileceğini düşündüğüne yer veren Moody’s şu ifadelere kullandı:

Bugünkü derecelendirme eylemi, son aylarda meydana gelen kripto varlık fiyatlarındaki keskin düşüşler ve azalan müşteri ticaret faaliyeti nedeniyle Coinbase’in önemli ölçüde daha zayıf gelir ve nakit akışı üretimini yansıtıyor. Moody’s, şirketin 14 Haziran’da küresel iş gücünde yaklaşık 1.100 çalışanın azaldığını açıklamasına rağmen karlılığın mevcut ortamda zorlu olmaya devam etmesini bekliyor.

Moody’s ayrıca Coinbase’in ileriye dönük derecelendirmelerinde borsanın hacmi ve gelirleriyle ilgili olarak harcamalar, düzenleyici gelişmeler ve kripto piyasasının genel durumu gibi etkenleri ele alacağını belirtti.

Coinbase, bu ay içerisinde yaşanılan sıkıntılar nedeniyle küçülmeye gideceğini ve bir yıllık bir periyotta 5.000′e çıkardığı çalışan sayısını %18 azaltacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!