Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’sundan SEC Hakkında Açıklamalar: Yaptırımlarla ABD’deki inovasyonu bastırdı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto şirketlerine uyguladığı düzenlemelerin tutarsız olduğunu iddia etti ve yaptırımlarla ülkedeki inovasyonu bastırdığını söyledi.

CEO Brad Garlinghouse, 23 Haziran Perşembe günü Toronto’daki Collision konferansında Wired dergisine verdiği röportajda SEC’nin ülkedeki kripto şirketlerine tutarsız bir şekilde düzenlemeler uyguladığına dikkat çekti.

Ripple‘ın SEC ile mevcut yasal savaşına değinen Garlinghouse, SEC‘in Nisan 2021‘de Coinbase’in platformda XRP‘yi listelemesine rağmen halka arzını onaylamasına atıfta bulunarak şu açıklamalarda bulundu:

SEC, şu anda bize karşı “XRP bir menkul kıymettir ve her zaman böyle olmuştur” diyerek açtığı davayla pozisyon alıyor gibi görünüyor ancak Coinbase kayıtlı bir borsa olmamasına rağmen onların halka açılmasını onayladı. Burada, SEC’nin kendi organizasyonu içerisinde sol elin, sağ elin ne yaptığını bilmediği bazı çelişkiler var.

Ripple CEO‘su ayrıca SEC‘nin kripto sektörünü yaptırımlar ile düzenlemeye kadar vermesinin ülke içindeki inovasyonu engellediğini söyledi.

SEC, yeni bir dizi açık kural ve düzenleme belirlemek için çok çalışmak yerine, verimli bir yol olmayan yaptırımlarla düzenleme yapmaya karar verdi ve bence ABD’deki inovasyonu bastırdı.

Garlinghouse, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada Ripple’ın SEC ile arasındaki davanın sonuçlanmasından sonra şirketi halka arz etmenin yollarını araştırdığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!