Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in 2018 Geliri, Beklenenin Altında Kaldı

Amerika merkezli dünyaca ünlü kripto para borsası Coinbase’in 2018 yılı boyunca elde ettiği gelir, beklentilerin altında kaldı.

Geride bıraktığımız yılda toplam gelir olarak 520 milyon doları kasasına koyan Coinbase’in elde ettiği bu rakamın; şirketin yaptığı hesaplardan yüzde 60 daha az olduğu ifade edildi.

Coinbase, 2018’de Bloomberg’de çıkan bir habere göre toplamda 1.3 milyar dolarlık bir gelir bekliyordu. Bloomberg, haberinde Coinbase’in esas olarak işlem komisyonu ve kripto para işlemlerinden gelir beklediğini de ifade etmişti.

Kripto para piyasalarının birçoklarına göre altın çağı olan 2017’de ise, Coinbase’in elde ettiği toplam gelir 1 milyar doları aşmıştı. Bu duruma elbette ki sektörde yaşanan olumlu gelişmelerin o dönem olumlu yansıması sebep olmuştu.

Amerika’nın en fazla gelecek vaad eden fintech girişimleri arasına girmeyi başaran Coinbase, ülkede yer alan çeşitli raporlara göre, en popüler şirketler arasında yer alıyor. Bilindiği gibi firma, LinkedIn’in 2019’daki en popüler şirketler sıralamasında ilk 50 firma arasında yer almış ve 35. sırada yer alarak, bu listede bulunan tek kripto para odaklı şirket olmayı başarmıştı.

Son dönemde birçok farklı alt koini platforma ekleyerek müşterilerine farklı opsiyonlar sunma yönünde atılım yapan Coinbase; aynı zamanda Latin Amerika ve Asya başta olmak üzre, birçok ülkede de faaliyet göstermeye başladı. Firma, bu yerlerdeki etki alanını genişleterek daha fazla gelir elde etme amacını taşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment