Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBI Holdings: Bitcoin Cash’i Çıkarmamız Tesadüf

Japonya’nın en büyük finansal hizmet kurumlarından birisi olan SBI Holdings, kripto para sektörünün gündemine Bitcoin Cash’i delist etmesi ile gelmişti. Başta Binance olmak üzere, Kraken ve Shapeshift gibi ünlü borsalarında Bitcoin SV’yi liste dışı bıraktığı günlerde, bir anda radikal bir karar alarak Bitcoin Cash’i borsadan çıkaran SBI’ın tam olarak ne yapmaya çalıştığı merak konusu olmuştu.

Daha sonra, Bitcoin SV kurucusu Craig Wright’ın SBI Holdings ile yakın ilişkileri olduğu ifade edilmiş ve bu gelişme kripto para sektöründe Bitcoin SV’yi kurtarmak için yapılmış bir karşı hamle olarak yorumlanmıştı.

Konuyla ilgili ise borsadan bir açıklama geldi. SBI Holdings, Bitcoin Cash’i borsadan çıkarmalarının zamanlamasının tamamen tesadüf olduğunu ifade ederken, Craig Wright ile de aralarında bir iş ortaklığı bulunduğunu doğruladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”Sayın Craig Wright ile aramızda bir iş ilişkisi olduğu doğrudur ve kendisinin şirketi nChain ile birlikte çalışıyoruz. Ancak Bitcoin Cash’i borsadan çıkarma kararımızın bununla ilgisi yok. Bunun, Bitcoin SV’ye olanlar ile hiçbir alakası bulunmuyor.”

Bilindiği gibi Craig Wright’ın sektörün önde gelen isimleri Peter McCormak ve Twitter kullanıcıs Holdnaut’a açtığı davalar, büyük bir gündem maddesi haline gelmişti. Bu noktada Wright’a başta Binance CEO’su CZ olmak üzere birçok isim sert tepki göstermiş ve sonuç olarak Bitcoin SV borsalardan bir bir çıkartılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment