Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Visa Kredi Kartı, Bitcoin’e Ek Olarak Litecoin’i de Destekleyebilir

Tarihin ilk Amerika Birleşik Devletleri merkezli Bitcoin kredi kartı olan ve kullanıcının kripto para cüzdanının bir nevi yerine geçen Coinbase’in Visa kredi kartıyla ilgili yeni bir gelişme yaşanıyor.

Normal kredi kartları gibi çalışması beklenen ve Visa ödemelerinin alındığı her yerde kolaylıkla iş görmesi hedeflenen kartın, sitedeki Litecoin cüzdanına da bağlanabilesi bekleniyor. Konuyla ilgili bir tweet atan Litecoin kurucusu Charlie Lee, şunları söyledi:

”Coinbase’in bu kredi kartı, borsadaki herhangi bir cüzdanınıza bağlanabilir. Yani Bitcoin’e ek olarak Litecoin de kullanılabilir.”

Yine Litecoin yatırımcılarından birisi de, Lee’nin tweetine cevaben şunları yazdı:

”Bu mükemmel bir haber. Gerçekten de böylesi kartım vardı ve kartı Coinbase hesabımdaki Litecoin cüzdanıma bağladım. Böylesi bir şeyin olması bence çok sevindirici. Teşekkürler, Charlie!”

Yine konuyla ilgili bir tweet atan Austin Coen adında bir Twitter kullanıcısı, Charlie Lee’yi eleştirirken, iki adet üçüncü şahsın kripto para cüzdanlarının adresine ulaşmaya çalışma giriimi olarak tanımladığı konsepti eleştirirken, Coinbase’in gelecekte tüm müşterilerine böyle bir hizmet sunmak yönünde bir planı olduğunu düşündüğünü belirtti. Lee de, tweete cevaben şunları yazdı:

”Lütfen bu cüzdanlara o an harcayacağınız koinleri koyun. Kalanını da güvenli bir şekilde saklayın.”

Bir kullanıcı Lee’ye ”Sizce insanlar bu tarz merkezi kuruluşların yönettiği servisleri kullanmaya devam etmek isteyecek mi, bence bu sadece kısa vadeli bir çözüm.” derken, cevaben konuşan Lee bu endişeye gerek olmadığını belirtti.

Lee ayrıca bu alış verişlerin vergilendirilmesi yönündeki soruya da ”Umarım verginin bir kotası olur. Ufak miktarlardan vergi alınmaması en doğru karar olacaktır.” diyerek yanıtladı.

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment