Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paypal’ın Artan Ücretleri Kullanıcıları Kripto Paraya Yönlendirecek

Paypal düne kadar yenilikçi kabul edilen geniş kullanım ağına sahip bir dijital ödeme servisi sağlayıcısıydı, fakat yeni açıkladıkları fiyatlandırma yapısıyla pek çok insan Paypal’dan vazgeçip Bitcoin gibi kripto paralara yöneleceğe benziyor.

Paypal Taban Ücretlerini Arttırıyor

Paypal, dünya çapında  bankalar ve Western Union gibi şirketlerden daha düşük ücretlerle dijital para transferi imkanı sunan , 20 yıldır faaliyet gösteren bir kuruluş. Ama bu transferler için yeni taban ücretleri getirdikçe, kripto para kullanımı daha mantıklı bir seçenek haline geliyor.

Şirket, yeni bir ücret tarifesi yayınladı. Amerika dışına yapılan her transfer için, miktara bakılmaksızın 4,99$. Buna ek, kredi kartı veya banka kartı kullanılarak yapılan transferler için gönderilen tutarın %2,9‘u, ve Paypal’ın bankalardan aldığı toptan döviz kuru için de ekstra %2,5‘luk ücret.

Bir Paypal kullanıcısı, Reddit isimli forum sitesinde, Ebay’de yaptığı 60 Euro tutarındaki satıştan Paypal’ın 17 Euro kesinti yaptığını paylaştı.

Bu orandaki ücretler pek çok kullanıcı açısından hoş karşılanmayacaktır ve kripto para gibi bir alternatifin varlığıyla da Paypal hesaplarını bırakıp daha ucuz ve hızlı olan kripto paraya geçmeleri olası gözüküyor.

Paypal ile uluslararası para gönderimi 3-5 iş günü sürüyor, buna bankanın işlem sürecini de ekleyince süre 5-7 iş gününe kadar uzayabiliyor. Dijital olarak transferi yapmak bu kadar uzun süre almasa da Paypal ve bankalar bu süreçte işlemdeki paradan faiz geliri elde ediyorlar yani sürecin uzaması onların lehine. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde ise kimse transferin yavaşlamasından kâr elde etmiyor ve de merkezi bir sistem olmadığı için transferler dakikalar hatta saniyeler içinde yapılabiliyor.

Ebay’in CEO’su John Donahoe, Paypal’ın artık eskidiğini kabul etmişti hatta yakın zamanda kripto paraları Ebay’e entegre edeceklerinin haberini de vermişti.

Bitcoin Merkezi Değil, Kapsayıcı ve Eşitlikçi

Kemikleşmiş ve günü geçmiş sistemleriyle bankaları bırakıp yeni dijital transfer sistemlerine geçiş için neden pahalı ve eski, hatta hali hazırda arkasını günümüz bankacılık sistemine dayamış olan Paypal’ı kullanılsın ki.

Kripto paranın en büyük avantajlarından birisi blockchain teknolojisiyle sağlanan özgür ve mahremiyetçi yapıya sahip olması. Bu teknoloji sayesinde dünyada 2 milyardan fazla insan banka hesabına hatta internet erişimine bile ihtiyaç duymadan SMS yoluyla para transferi yapabiliyor.

Onaylanmış bir Paypal hesabına sahip olabilmek için, bir banka hesabı ve kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Bu alıcı ve göndericileri hesaplarını banka ve devlet kurumlarının her türlü incelemelerine açık hale getiriyor. Bitcoin %100 anonim olmasa da, günümüzde buna en yakın sistem.

Çoğu kişi için temel farklılıklara bakınca bile kripto para sistemini kullanmanın daha avantajlı bir sistem olduğu açıkça gözüküyor. Paypal ve bankalar, kalanları memnuniyetle karşılayıp kasalarını doldurmaya devam edecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment