Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Bir Şehri Daha Blockchain Yatırım Sermayesini Destekliyor: 80 Milyon Dolar

Çin‘in Hangzhou şehri benzeri bir destek sağladıktan sonra Shenzhen şehri yönetimi de blockchain yatırım sermayesine destek çıkacağını açıkladı.

Pazar günü şehirde gerçekleşen ve China Electronic Commerce Association‘ın (CECA) (Çin Elektronik Ticaret Derneği) düzenlediği bir blockchain organizasyonunda duyurulan bilgi, sermayenin ilk aşamasında blockchain start-uplarına 500 Milyon Yuan‘lık (80 Milyon Dolar) yatırım yapmayı hedeflediğini gösterdi.

Dikkat çeken bir şekilde bir kamu-özel ortaklığı gerçekleşecek yani sermaye bütçesinin 32 Milyon Dolar‘a tekabül eden yüzde 40’lık bir kısmı, Mart ayı sonlarında Shenzhen idari teşkilatı tarafından hazırlanan “melek sermayesi“nden gelecek. Sohu‘nun bildirdiklerine göre geri kalan bakiyeyi ise özel sektör kuruluşları karşılayacak.

Şehrin start-uplarını desteklemek üzere oluşturulan melek sermayesinin toplam hacmi 5 Milyar Yuan‘dı (800 Milyon Dolar) ve son gelişmeler ile birlikte bu hacmin yüzde 4’ü yerel blockchain projelerine tahsis edilmiş oldu.

Rapora göre yeni sermayenin günlük işlemleri hükumete ait iki yatırım firması tarafından yönetilecek ve şehir yönetiminin hükumete ait varlıklarını denetlemesini yapan komisyon tarafından denetlenecek. Bu bilgiler ışığında, yerel hükumet yetkilisi ve Shenzhen yönetimi danışma komisyonunun da bir üyesi olan Liu Zhongpu sermayenin danışmanı olarak görev alacağı anlaşılıyor.

Bu haberler ise ülkenin Hangzhou şehrinin de Xiong’An Global Blockchain Innovation Fund‘ı (Xiong’An Küresel Blockchain Yenilik Sermayesi) -yüzde 30’u şehirden gelen yenilikçi start-uplara yatırım yapmak üzere 1.6 Miyar Dolar‘lık bütçeye sahip bir sermaye- lanse etmesinin yalnızca birkaç hafta adından geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment