Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Hükümetinin Desteğiyle, 1.6 Milyar Dolarlık Blockchain Fonu Kuruluyor

%30’unun Çin hükümeti tarafından desteklendiği yeni bir Çin blockchain fonu, yenilikçi girişimlere yatırım yapmaya hazır 1.6 Milyar dolarlık bütçeye sahip.

Xiong’An Global Blockchain Innovation Fund isimli fon, yeniliklere olan desteği ve Alibaba gibi büyük şirketlere yaptığı ev sahipliği ile bilinen Çin’in Hangzhou şehrinde açılan yeni Blockchain Endüstriyel Park’ının açılış seremonisinde duyuruldu.

Sohu‘dan aktarılan bir rapor, fonun Hangzhou menşeili risk sermayesi şirketi olan Tunlan Investment tarafından kurulduğunu ve gelecek vaat eden blockchain projelerinde kullanılmak üzere Hangzhou şehir yönetiminden 400 milyon doların üzerinde fon desteği sağlayacağını bildiriyor. Yeni açılan endüstriyel park da yeni girişimler için bir başlangıç üssü görevini üstlenecek.

Yeni fonun bünyesinde  Zhenfund isimli Stream ve Lino gibi blockchain projelerine yatırım yapan risk sermayesi şirketinin kurucusu Xu Xiaoping‘de yer alacak. Çindeki bitcoin sektörünün büyük ismi ve önemli bir blockchain yatırımcısı olan Li Xiaolai‘de fona müdür olarak atandı.

Çin Blockchain Konusunda Kararlı

Bu yeni fon, Çinli şehir yetkililerinin ülkedeki blockchain sektörü girişimleri konusunda ne kadar kararlı olduklarının da altını çiziyor.

Çin’deki hükümet destekli bir yatırım şirketinin, içsel anlaşmazlıklar sebebiyle blockchain fonlama merkezi kurmaya yönelik bir  planı rafa kaldırdıktan hemen sonra bu olayın gerçekleşmesi de gözlerden kaçmıyor.

Bu esnada, Mart ayında yayınlanan bir rapora göre, Hangzhou’da yer alan hükümete bağlı bir araştırma merkezi, kimlik ve tedarik zinciri izleme amacıyla bir platform geliştirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment