Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinCheck Kripto Para Borsası, XMR, DASH, ZEC ve REP’i Listeden Kaldırıyor

Japon kripto para borsası Coincheck üç gizlilik koinini listesinden çıkartacağını doğruladı: monero, dash ve zcash. Augur’un Reputation tokeni de (REP) önümüzdeki ay içerisinde listeden çıkartılacaklar arasında. Borsa bu kararı NEM hacklenmesi olayının ardından ülkenin finansal düzenleyicisi ve otoritesi olan FSA’dan yapılan bir emir doğrultusunda aldığını belirtti.

Coincheck 4 Kripto Para Birimini Listesinden Çıkartıyor

Coincheck’in monero, zcash ve dash kripto para birimlerini borsadan çıkartacağı haberinin ardından şimdi bu kripto para birimlerinin arasına Augur’un Reputation tokeninin (REP) de katıldığı doğrulandı.

Dört kripto para biriminin listeden çıkartılacağının vurgulandığı duyuruda Coincheck, aşağıdaki açıklamayı yaptı:

”Hedef para birimlerinin [XMR, ZEC, DASH ve REP] borsadan çıkartılacağı tarihte elinde hala bu birimlerden bulunduranların koinleri piyasa fiyatına satılıp ücret Japon yen’ine çevrilecektir.”

Satış işleminin bu aşamasından sonra Japon yen’i müşterilerin hesabına aktarılacak. Bu tarihten önce müşteriler mevzu bahis kripto para biriminin alım ve satım işlemlerini yapabilecek. Borsa bir çok transfer emri aldığını ve bunların tamamlanmasının bir kaç gün sürebileceği uyarısında bulundu.

Temel Sebep FSA Emri

Ocak ayında gerçekleşen NEM hacklenmesi olayının ardından Coincheck 8 Mart tarihinde Japonya Finansal Hizmetler Dairesinden (FSA) konu hakkında iş düzeltme emri almıştı. Başvurusu hala FSA tarafından değerlendirme aşamasında olan Borsa gene de hizmet sunabileceği özel bir statüye sahip. Coincheck şu an için Monex Group tarafından satın alınmış pozisyonda ve teknik olarak bu firmanın bir alt kuruluşu konumunda. 4 kripto para birimini listeden çıkartan Coincheck buna rağmen BTC, ETH, ETC, LSK, FCT, BCH, XRP, XEM ve LTC’yi desteklemeye devam edecek.

FSA emrine uyabilmek için içsel kontrol sistemlerini ”esaslı bir şekilde incelediklerini” ve ”müşterileri etraflıca koruyan yönetim stratejilerini” tekrar gözden geçirdiklerini belirten borsa, konu hakkında şu açıklamada bulundu:

”Şuan bizim için önemli ve gerekli olan şey yakın gelecekte AML / CFT (anti kara para aklama / terör finansmanı engelleme ) yönetim sistemlerini daha da geliştirmek.”

Monex CEO’su Oki Matsumoto Cuma günü Fortune ile yaptığı söyleşide, ”borsanın Japonya içerisinde tam tescilli bir lisans almasının önümüzdeki ay gerçekleşmesini” umduğunu ifade etti.

FSA Gizlilik Koin Listelemelerine Göz Açtırmıyor

Nikkei isimli yerel haber kaynağı bu ayın başlarında FSA’nın kripto para borsaları için yeni kriterler belirlediğini belirtmişti. Yeni kriterlerden bir tanesi ise borsalarda listelenen kripto paralarla yakından alakalı bir kaç yeni düzenleme içeriyor. Haber kaynağının belirttiğine göre bu kriter, ”yüksek düzeyde gizlilik sunan ve kara para aklama yöntemi olarak kolay bir şekilde kullanılacak olanlar genel bir kural olarak direkt yasaklanacaktır.”

News24’ün aktardıklarına göre FSA, ”kara para aklama ve terör finansmanı konularındaki önlemleri sadece Coincheck’den değil ancak aynı zamanda diğer kripto para borsalarından da şiddetle talep etmekte.”

Japonya içerisindeki 16 lisanslı kripto para borsasından hiç biri XMR, ZEC, DASH veya REP’i, FSA’ya olan başvurularında listelememişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment