Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coincheck, Mağdur Müşterilerine Geri Ödeme Yapacak

Japon kripto para borsası Coincheck, 27 Ocak Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Cuma günkü saldırıda mağdur olan 260.000 kullanıcısının tamamına geri ödeme yapacağını bildirdi.

26 Ocak günü gerçekleşen saldırıda Coincheck, 534 milyon dolar değerinde 523 milyon XEM kaybına uğramıştı. Saldırının ardından borsa temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, fonların tek imzalı bir cüzdanda saklandığı ve nispeten düşük güvenlikli ortamlarda bulunduğu söylendi.

Şirket, mağdur olan kullanıcılarına paralarını iade etme niyetini doğruladı. Duyuruya göre geri ödemeler borsanın kendi sermayesinden karşılanacak.

Geri ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği henüz kesin değil. Ancak, yapılacak olan geri ödemelerin, ticaretin durdurulduğu andan itibaren son duyurunun yayınlanmasına kadar geçen süre boyunca ağırlıklı ortalama döviz kuru olan 88.549 JPY olacağı bildirildi.

Coincheck, XEM için en fazla işlem hacmine sahip başka bir Japon borsası olan Zaif‘deki XEM/JPY döviz kurunu referans gösterdiğini belirtti.

Ayrıca Coincheck, iflas beyanının aksine, piyasada kalma niyetinde olduklarını belirtti :

“Finansal Hizmetler Acenteliği ile Kripto Para Ticareti Hizmet Sağlayıcısı olarak adlandırılan başvuruların sonuçlandırılmasına yönelik çabalarımızın yanı sıra, yaptığımız işe devam edeceğiz.”

Piyasanın Olumlu Tepkisi Şaşırtıcı

XEM koinlerin çalınması, Mt. Gox‘dan bu yana gerçekleşen en büyük kripto para hırsızlığı olarak Japonya’da tarihe geçti. Yerel toplulukların hali hazırda bir “savaş testi” geçirmiş olması, son olaydan büyük ölçüde etkilenmemiş olmalarına katkıda bulundu.

Olayın üstünden henüz çok kısa bir süre geçmesine rağmen karşımıza çıkan veriler, Japon kripto para piyasalarının halen bir yükselişte olduğunu bizlere gösteriyor.

 

Coinmarketcap‘e göre XEM, Coincheck‘in yaptığı açıklama ile birlikte yaklaşık %30‘luk bir sıçrama yaparak küresel ölçekte olumlu tepki verdi.

Coincheck‘in müşterilerine geri ödeme yapacağı açıklamasının yanında, Japon kripto borsasının fikir liderlerinin, her ne kadar Coincheck‘in yeterli güvenliği sağlamadığını biliyor olsalar d, Coincheck‘e destek çıkmaları piyasada yaygın bir düşünceye sebep oldu; “Coincheck‘e sahip çıkalım.”

https://twitter.com/bigstonebtc/status/956910134432641024

Bütün bu olaylar gerçekleşirken XEM‘in arkasındaki geliştirme ekibi, çalınan paraları izleyecek ve “lekeli” olarak işaretleyecek olan otomatik bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu sistem ile birlikte, bilgisayar korsanlarının hesaplarının kara listeye alınmasına yardımcı olarak yasa dışı elde edilen paraların herhangi bir şekilde bozulmamasını sağlamış olacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment