Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether ve Denetleyici Firma Friedman’ın Yolları Ayrıldı

Dolara sabitlenmiş bir kripto para olan USDT’nin üreticisi Tether, bir denetleme firması olan Friedman LLP ile olan ilişkisini sonlandırdığını duyurdu.

Şirketin sözcüsü tarafından Cumartesi günü yapılan duyuru, kripto para topluluğu arasında bir süredir dönmekte olan söylentileri doğruluyor ve Tether’in ekonomik durumu hakkında yeni sorular doğuruyor.

Friedman, kripto para borsası Bitfinex ile oldukça haşır neşir olan Tether’in denetlenmesi üzerinde çalışıyordu. Bitfinex ve Tether’in eleştirmenleri -en önde çıkan isim Bitfinex’d adlı blogger- Tether’in, borsadaki Bitcoin fiyatını arttırmak için havadan sudan USDT ürettiğini iddia ediyorlar.

Şirket sözcüsünün yaptığı duyurudan bu ayrılığı tam olarak kimin istediği belli olmuyor. Açıklama şu şekilde:

“Firedman ile olan ilişkinin sona erdiğini doğruluyoruz. Friedman’ın, Tether’in kısmen basit bilançosu için artık işkence boyutuna ulaşacak kadar detaylı prosedürler uygulaması sonucunda yakın bir zaman dilimi içerisinde bir denetleme sağlayamayacağımız bariz hale geldi. Tether (kripto para) sektöründe bu süreci uygulayan ve bu seviyede bir şeffaflık arayışında olan ilk şirket olduğu için örnek alınabilecek başka bir süreç ya da (sürecin) başarısını ölçmek için yapılabilecek bir kıyaslama yok.”

Sözcü, Tether şirketinin denetleme “sürecine bağlı kaldığını” da ekledi.

Kripto para topluluğundaki bazı dikkatli isimler Tether ve Friedman arasındaki ilişkiyi Twitter üzerinden sorgulamışlardı. Topluluk arasında böyle bir şüphenin başlama nedeni ise Friedman’ın, internet sitesindeki müşteri listesinden Bitfinex’in adını çıkarmasıydı. Friedman’dan konuya ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Friedman Eylül ayında yayınladığı ön raporda Tether’in rezervde 442.9 milyon $’ı olduğunu ve bu miktarın o dönem yapılan USDT üretimine denk olduğunu söylemişti ancak adı üzerinde bu bir “ön” rapordu ve tam kapsamlı bir denetleme sonucu oluşturulmamıştı. Yayınlanan ön raporda pek çok ikaz da yer alıyordu.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment