Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vietnam’ın 3 Haftada İthal Ettiği Madencilik Ekipman Sayısı, Geçen Yılın Toplamından Daha Fazla

Ho Chi Minh kentinin Gümrük Departmanı, bu ayın ilk 3 haftasında yaklaşık 8.000 madencilik ekipmanı ithal edildiğini açıkladı. Bu sayı, geçtiğimiz yıl Vietnam’a ithal edilen madencilik ekipmanı sayısının tamamını aşıyor.

23 Günde Yaklaşık 8.000 Madencilik Ekipmanı İthal Edildi

Ho Chi Minh kenti (HMC) Gümrük Departmanı, Ocak ayının ilk üç haftasında ithal edilen madencilik ekipman sayısını açıkladı.

Tuoi Tre, gümrük departmanının müdür yardımcısı olan Nguyen Thanh Tuyen’in 24 Ocak’ta HYH Kanun Dairesine yaptığı açıklamada, 1 Ocak ve 23 Ocak tarihleri arasında 7.932 adet madencilik ekipmanı bulunduğunu bildirdi. O, bu ekipmanın toplam değerinin yaklaşık 12.3 milyon dolar olduğunu ve kentin bütçesine ödenen vergi miktarının yaklaşık 28 milyar dong yani 1.230 milyon dolar olduğunu söyledi. Tianphong ayrıntılı olarak anlattı:

“Şu anda Bitcoin madencilik ekipmanlarının fiyatı oldukça yüksek, 70 ila 80 milyon dong arasında.Bazı yerlerde makine başına 100 milyon donga kadar bile satılabiliyor”.

Duyuru, çoğu madencilik ekipmanının Çin’den ithal edildiğini ve her birinin yaklaşık 20-25 milyon donga mal olduklarını, ancak 2016 yılının başında her birinin 35-40 milyon donga satıldığını belirtti. 2017 yılı ortasına kadar madencilik ekipmanlarının fiyatı arttı ve tek bir makine fiyatı 45-60 milyon donga kadar çıktı. Bitcoin’in fiyatı düştüğü halde, madencilik ekipmanlarının fiyatı hala artmakta ve makine başına 80-90 milyon donga çıkmaktadır.

HMC Gümrük Departmanı’na göre 2017’de toplam 7.005 madencilik ekipmanı ithal edildi.Bunların çoğu, yani 5.527 tane ekipman Kasım ve 21 Aralık arasında ithal edildi.1 Ocak ve 31 Ekim arasında sadece 1.478 tane ekipmanın ülkeye girişi engellendi ve bu bilgiler geçtiğimiz günlerde News.Bitcoin.com tarafından bildirildi.

Yasal Düzenleme Yok

Tianphong’un aktardığına göre Tuyen, madencilik ekipman ithalatının ve madencilik faaliyetlerinin hala normal olduğunu çünkü daha yasal bir düzenleme olmadığını söyledi.

Devlet Bankası, 1 Ocak 2018 itibariyle Bitcoin ve benzeri dijital para birimlerinin Vietnam’da yasal ödeme aracı olmadığını ve bunları böyle kullanmaya devam eden sakinlere 150-200 milyon dong ceza vereceğini açıkladı.

Devlet Bankası HMC genel müdür yardımcısı Nguyen Hoang Minh şu sözleri söyledi:

“Genel anlamda dijital paralar, özellikle Bitcoin ve Litecoin bir para birimi değildir ve Vietnam kanunlarınca yasal ödeme yöntemleri olarak görülmemektedir”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment