Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinEx Öncelik Kullanıcılar ve Güvenlikleri Dedi: Sektörü İleri Taşımak İçin Adımlar Atıldı!

Kripto para alım satım platformu CoinEx, kullanıcılara daha güvenli bir deneyim sunmak ve saldırıların önüne geçmek için yapısal değişiklikler yaptı ve kullanıcı odaklı bir fon kurdu.

CoinEx CEO’su Haipo Yang, son paylaştığı mektupta hem CoinEx müşterilerine hem de genel kripto para topluluğuna hitap etti. Eylül ayında yaşanan saldırı sebebiyle kullanıcılardan özür dileyen Yang, “Kullanıcı önce gelir.” ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayarak süreci başarıyla yönettiklerinin mesajını verdi.

Öncü kripto para borsalarından CoinEx, Kuzey Koreli hackerlarla bağlantılı bir saldırı sebebiyle yaklaşık 70 milyon dolar değerinde bir saldırıya uğramıştı. Diğer bazı borsalardan farklı olarak CoinEx, saldırı yaşandıktan kısa süre sonra saldırıdan etkilenmiş tüm kullanıcıların kayıplarının telafi edileceğini duyurdu.

Kripto para sektörü bu yıl hem artan regülasyonlar hem de piyasanın genel durumu sebebiyle zorlu dönemler yaşadı. Kripto para kışını başarıyla geride bırakan CoinEx, yaşadığı krize hızlı ve temkinli şekilde tepki vermeyi başardı.

Şirket, bir yandan altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Haipo Yang tarafından yapılan açıklamalara göre borsa, sistem mimarisinde ve sunduğu hizmetlerde yaptığı güncellemeler ile birlikte kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi sürdürüyor.

Güvenlik altyapısına büyük takviyeler yapıldı

CoinEx, kullanıcılara ait varlıkları koruyabilmek adına ek önlemler aldı ve güvenlik altyapısına büyük bir güncelleme getirdi. Sıcak ve soğuk cüzdanların güvenliği için çoklu imza protokolü, bağımsız altyapı, gerçek zamanlı gözetim, otomatik uyarı sistemi gibi mekanizmalar devreye sokuldu.

Kripto para yatırımcıları, kullandıkları borsalara yapılan siber saldırılar sebebiyle maddi kayıp yaşayabiliyor. CoinEx yönetimi, bu durumun önüne geçmek ve saldırıdan etkilenen tüm kullanıcıların zararını telafi etmek için CoinEx Kalkan Fonu’nu kurdu. Öngörülemeyen olaylarda devreye girecek olan fon, kullanıcılara ait varlıkları güvence altına alıyor.

Ekip yönetimiyle ilgili değişiklikler yapan CoinEx, mevcut ekipleri güçlendirerek ve yeni ekipler kurarak borsanın temellerini güçlendirecek.

Borsa bu kapsamda güvenlik ve gözetim stratejilerini geliştirmesi adına bir Güvenlik Komitesi oluşturdu. Uzmanlardan oluşan Komite, tehdit oluşturabilecek gelişmeleri tespit edip önlemek için risk değerlendirmesi yapacak.

CoinEx bunlara ek olarak siber güvenlik alanının önde gelen isimlerinden SlowMist Technology ile stratejik bir anlaşma yaptı. İki taraf, olayların ve varlıkların takibi için iş birliği yapacak ve ekipler arasında bilgi paylaşımı olacak.

Borsanın öncelikleri değişmedi

CoinEx, kuruluşundan beri benimsediği “Kullanıcı önce gelir.” ilkesiyle hareket etmeye devam ediyor. Eylül ayındaki krizin ardından sorumluluğu üstüne alan CoinEx, kullanıcılara yönelik yapıcı ve destekleyici adımlar attı.

2017’de kurulan CoinEx, spot, marjin, vadeli işlem sözleşmesi ticareti gibi geniş bir hizmet yelpazesine sahip. Global çapta faaliyet gösteren CoinEx’in CEO’su Haipo Yang, kullanıcılara şu mesajı verdi:

“6 yıllık serüvenimiz boyunca CoinEx olarak fırtınalara sizlerle beraber göğüs gerdik. Yolculuğumuzun her anı sorunsuz değildi ama direnç gösterdik. Sizin desteğiniz, istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde büyümek için bize güç veriyor. Kullanıcı önce gelir. Sizinle birlikte daha da büyüyeceğiz.”

Aldığı güvenlik önlemleriyle gelecekteki zorluklara karşı kendini hazırlayan CoinEx, bu ilke doğrultusunda yeni ürün ve hizmetler geliştirmek için kolları sıvadı. Hack saldırısını bir fırsata çeviren borsa, global çaptaki marka değerini artırmak ve uluslararası pazardaki faaliyetlerini ilerletmek için çalışmalara başladı.

Borsa, kullanıcıların memnuniyeti konusundaki kararlığının bir göstergesi olarak yeni sosyal programlar ve kampanyalar düzenleyecek. Kullanıcıyı merkeze alan CoinEx, böylece mevcut kitlesini hem güçlendirmeyi hem büyütmeyi hedefliyor.

Şirketin bu doğrultuda kuracağı programlar arasında CoinEx Creator Program yer alıyor. Bu programda CoinEx gibi kullanıcı odaklı hareket eden influencerlar ile birlikte çalışılacak ve kullanıcılara yönelik çeşitli kampanyalar hazırlanacak.

Sektörün geleceği için örnek niteliğinde

Blockchain teknolojisine dayanan kripto para sektörünün en önemli değerlerinden biri şeffaflıktır. CoinEx‘in kriz yönetiminde izlediği politika, şeffaflığın borsalar ile kullanıcılar arasında bir güven ilişkisi kurmak için de ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Sağlam temeller üstüne kurulan ve ekosistemin bir parçası olarak kararlı şekilde hareket eden şirketler, kripto para sektörüyle beraber gelen çeşit çeşit zorluğu atlatıp, büyüme yolunda ilerlemeye devam edebiliyor.

CoinEx’in süreç boyunca sorumluluk alarak kullanıcılarla açık bir diyalog kurması ve diğer ekiplerle birlikte çalışması, iletişimin ve iş birliğinin önemi bakımından gelecekte yaşanabilecek krizler için örnek niteliği taşıyor.

Yaşadığı krizden ders çıkaran CoinEx ekibi, onu büyümenin önünde bir engel olarak görmüyor. CoinEx CEO’su Haipo Yang, gelecekle ilgili şunu söyledi:

“Bu endüstrinin geleceğine güveniyorum ve ilerideki tüm zorluklarla yüzleşmeye hazırım. Zorluklardan güçlük doğduğuna inanıyorum ve CoinEx, bu zorluğu atlatarak gitgide daha da güçlenecek.”

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!