Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinGecko, Ethereum (ETH) Merge ile En Çok İlgilenen İlk 8 Ülkeyi Açıkladı: Listede Türkiye de Var

CoinGecko tarafından yapılan araştırma sonucuna göre Ethereum Merge ile en çok ilgilenen ilk 8 ülke açıklandı. Söz konusu araştırmaya göre Türkiye listenin 7. sırasında yer alıyor.

Kripto para topluluğunun heyecanla beklediği, topluluk için tarihin en önemli ve komplike gelişmelerinden biri olarak tanımlanan Merge’ün tarihi yaklaşıyor. Yaklaşan tarih ile birlikte kullanıcıların konu hakkında ilgisi ve merakı da artış gösteriyor. CoinGecko tarafından dünya çapında yapılan araştırmada, 15 Eylül tarihinde gerçekleşmesi beklenen Ethereum Merge güncellemesiyle en çok ilgilenen ülkeler detaylı bir şekilde ortaya koyuldu.

Ethereum Merge hakkında en çok arama yapan ülkelerin listesi ise şu şekilde:

  1. Singapur
  2. İsviçre/ Kanada
  3. Almanya
  4. Amerika Birleşik Devletleri
  5. Hollanda
  6. Avustralya
  7. Türkiye

Söz konusu listenin birincilik sırasında 377 puan ile Singapur yer alıyor. Singapur’un ardından en çok ilgiyi gösteren ülkelerin ikincilik koltuğunda 286’lık eşit puan ile İsviçre ve Kanada konumlanıyor. Araştırmaya göre, dünya çapındaki “Ethereum Merge” ve “ETH Merge” aramalarının %16‘sının Singapur ve İsviçre merkezli olduğu ortaya çıkıyor. Bu ilk 8 ülke arasında “Proof of Work” ile ilgili aramaların, “Proof of Stake” ile ilgili aramalardan %169 daha fazla olması dikkat çekiyor.

Türkiye, Ethereum Merge ile ilgilenen ülkeler arasında 7. sırada yer alıyor. Türkiye merkezli aramaların ilk sırasında 67 puan ile “Ethereum PoW” ve 40 puan ile ikinci sırada “Ethereum” yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!