Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinGecko Kurucusu: DeFi, Ethereum’u Tehlikeye Atıyor

Yakında Coinmarketcap’i geçeceği tahmin edilen CoinGecko’nun kurucu ortağı ve COO’su Bobby Ong, Twitter üzerinden yaptığı güncel bir açıklamada yüksek gas fiyatlarının Ethereum ağı için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Ong, açıklamasının devamında Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin artma sebebinin ise tahmin edileceği gibi DeFi olduğunu da ima etti.

Yield farming olarak bilinen yöntem hala oldukça popüler ve Ong’a göre söz konusu yöntemin yol açtığı işlem ücreti, DeFi ile ilgili olmayan ağ aktivitesinin yol açtığı işlem ücretinden ve ağ aktivitesinden çok daha fazla.

Yüksek İşlem Ücretleri Ethereum Ağında Kalıcı

Ong, sürekli olarak yüksek gas fiyatının yani işlem ücretinin önemli bir ölçeklenebilirlik çözümü gelene kadar Ethereum ağında kalıcı olduğunu da ifade etti. ETH ağındaki işlem ücretleri 2020 yılının başından beri %500 artarak korkunç bir seviyeye geldi.

Yatırımcıların beklediği asıl gelişmenin ise ETH 2.0 hard fork’u olduğu biliniyor. Eğer Ethereum geliştiricileri bu protokole 2020 yılı bitmeden imza atabilirlerse, ölçeklenebilirlik sorunu da çözülebilir ve fiyat yükselişe geçebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment