Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Uygulamalarının Değeri 4 Milyar Dolara Ulaştı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörü son hız büyümeye devam ediyor ve endüstrinin toplam değeri 4 milyar doların üzerine çıkarak başarılması zor bir rekora imza attı. Kripto para tabanlı kredi verme veya merkeziyetsiz stablecoin gibi imkanlar sunup aslında bankaların merkeziyetsiz hali olarak bilinen DeFi sektörünün böylesine büyümesi ise sundukları yüzünden olmadı.

Şu an için DeFi sektöründe gerçek anlamda kullanım sağlayanların sayısının oldukça az olduğu biliniyor. Buna karşın yatırımcıları bu sektöre çeken temel unsur ise Yield Farming gibi gelir elde etme yöntemleri. Bu yöntem keşfedildikten ve Compound gibi projeler öne çıktıktan sonra ise DeFi sektörünün değeri 1 milyar dolardan aylarca içerisinde 4 milyar dolara kadar yükseldi.

DeFi 1 Ayda 3 Rekora İmza Attı

DeFi Pulse tarafından açıklanan verilere bakıldığında Salı günü itibariyle DeFi uygulamalarında kilitli olan kripto paraların toplam değeri 3 milyar dolardı. Buna karşın geçtiğimiz Cuma günü yani yaklaşık olarak üç gün sonra 1 milyar dolar daha değer kazanıldığı görüldü. 7 Temmuz tarihinde ise DeFi sektörünün 2 milyar dolarlık değere ulaştığı biliniyor.

Yani şu an için DeFi sektörü günler içerisinde katlanarak büyümeye devam ediyor. Maker, toplam piyasa değerine göre en büyük DeFi projesi olsa da getiri yüzdesi açısından birçok projenin bunu geride bıraktığı biliniyor.

Uzmanlar ise DeFi balonunun ve çılgınlığının Ethereum ağına ciddi zarar verdiğini dile getirmeyi sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment