Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinMetrics: Bitcoin Boğa Koşusunu Hazırlayan 3 Şey

Bitcoin son 48 saatte gösterdiği performansla fiyatını 11 bin 300 doların üzerine çıkarmayı başardı. Devamında Bitcoin için bir boğa koşusu olup olmayacağını ise CoinMetrics göstergeler ile açıkladı.

Bitcoin bazı olumlu temellerin de desteği ile son 2 günde istikrarlı bir yükselişe geçti. BTC fiyatı son 24 saat içinde neredeyse 11 bin 500 dolara kadar çıktı. Sadece 1 hafta önce 10 bin 400 dolardan işlem gören Bitcoin, şu an neredeyse 11 bin 400 dolara yükseldi.

Bitcoin’in bu yükselişi çoğu piyasa takipçisine “devamı gelecek mi?” sorusunu sordurttu. Birçok analist, bu yükselişin arkasında büyük bir boğa eğiliminin oluştuğunu iddia etti. Bitcoin için bir boğa koşusuna işaret edenlerden biri de en büyük kripto para veri analiz platformlarından biri olan CoinMetrcis’ti.

Bitcoin’in Boğa Koşusuna Hazırlandığına Dair 3 Gösterge

Coinmetrics yaptığı açıklamada Bitcoin için, geçen ay düşüş gösteren temel faktörler olsa da on-chain göstergelerin sağlam olduğunu vurguladı. Analiz platformu, BTC için 2017’de olduğu gibi rekor bir yükseliş yolunda olduğuna dair bir takım teknik gösterge paylaştı. Coinmetrics tarafından paylaşılan ve Bitcoin için bir boğa koşusuna hazırlanıldığına işaret eden 3 gösterge şöyle:

  1. Ortalama bir Bitcoin yatırımcısının kâr durumunu ölçmeye çalışan MVRV göstergesi, 2016-2017 yıllarındaki boğa piyasası ile aynı yörüngede hareket ediyor.
  2. Borsalardaki BTC arzı ciddi bir hızla azalmaya başlıyor. Bu da elinde BTC tutan insanın çoğaldığını ve borsalarda BTC bulunamayıp talep arttıkça fiyatların yükselişe geçeceğini gösteriyor.
  3. Bitcoin fiyatındaki son dalgalanmalara rağmen BTC balinalarının sayısı artmaya devam ediyor. Bunun anlamı ise, Bitcoin’in geleceği için olumlu beklentilere sahip büyük yatırımcı sayısının arttığı anlamına geliyor.

Bitcoin 270 Bin Dolar Olabilir

Analistler Bitcoin’in önünün gayet açık olduğunu söylüyorlar. Özellikle grafik oluşturma ve yorumla konusunda uzman bir dijital varlık analisti TradingView üzerinden bir grafik paylaştı. Grafiğe göre; BTC’nin makro ralli zirvelerinden her birinin “0.272” ile biten bir Fibonacci uzantısında oluştuğu gözlemleniyor. Bu hesaplamayı yapan analiste göre Bitcoin, mevcut fiyatın %2500 üzerinde çıkabilir. Bu değer de yaklaşık olarak 270 bin dolara denk geliyor.

Coinmetrics-Bitcoin-boga
Bitcoin’in hedefini 270 bin dolar olabileceğini gösteren grafik.

Bu iyimser analiz belki biraz uçuk gözükse de, kripto para dünyasındaki diğer birçok kişi tarafından da destekleniyor. Gold Bullion Int’den Dan Tapiero ve Real Vision’dan Raoul Pal gibi yatırımcılar da Bitcoin’in büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve BTC fiyatının 6 haneli rakamları aşabileceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!