Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Boğa Rallisi İçin Kilit Seviyeler Açıklandı

Bitcoinist’te analizlerini paylaşan Cole Petersen, Ethereum (ETH) boğa rallisi için aşılması gereken kilit seviyeleri açıkladı. Ethereum’un son günlerde Bitcoin fiyatını takip ettiğini belirten Peterson, ETH trend yönünde bazı değişikler görüldüğünü söyledi.

Cole Petersen’in analizine göre, Bitcoin 11.000 dolar seviyesindeki direnç noktasını aşarken Ethereum‘un 360 dolar seviyesindeki direnç seviyesini aşarak yükselmesi bekleniyor. Petersen, eğer ETH bu direnci kırabilirse 380 – 400 dolar bandında yeni bir engelle karşılaşabileceğini belirtti. ETH fiyatı bu seviyeyi geçemezse, ETH’nin kripto para piyasasında büyük bir darbe almasını beklediğini de ifade etti. Boğalara seslenen Petersen, Ethereum’da güçlü bir yükseliş görülmesi için kritik direnç seviyelerinin aşılması gerektiğinin altını çizdi.

Ethereum’un Aşması Gereken Kilit Seviyeler

Chase_NL adlı analist, Twitter üzerinde Ethereum’da izlenmesi gereken anahtar seviyeleri açıkladı. Analiste göre ETH için izlenmesi gereken kritik seviyeler 361 ve 373 dolar.

“ETH: 361 doların üzerindeki bir kapanış bizi 373 dolar seviyesine getirmeli. 373 dolar üzerindeki bir kapanış ise 392 doları işaret edecektir. Bu durumda 355 dolar civarında bir konsolidasyon gerçekleşebilir.”

ethereum fiyat

Ethereum, Bitcoin’i Takip Ediyor

Yakın zamanda kripto para piyasası Bitcoin fiyat hareketliliğini takip etti. Petersen’e göre bu durumun en bariz örneği Ethereum oldu. Bitcoin trend yönünü emin adımlarla takip eden ETH’nin boğa koşusu için iyi bir zemine sahip olduğunu sözlerine ekleyen Peterson, BTC’nin aksine ETH’de görülen fiyat değişiminin buna zemin hazırladığına inandığını söyledi. Bitcoin’in 11.000 dolar seviyesindeki güçlü direnci aşması durumunda Ethereum’un da 360 dolar noktasındaki engeli aşması ve satış baskısını hafifletmesi analist tarafından beklenen bir durum. Peterson, Ethereum için bu noktada görülebilecek kırılmanın trend yönü için büyük önem arz ettiğini vurguladı.

ETH Fiyatında Son Durum

Ethereum, son 24 saat içinde 359 dolar seviyesine ulaşarak yükselişe geçti. Bu da 335 dolar seviyesindeki direnç noktasını aştığı anlamına geliyor. Bu seviyenin aşılması ise Petersen’e göre Square ve MicroStrategy gibi şirketlerin bilançolarında rezerv varlık olarak BTC tuttuklarını açıklamalarının ardından gerçekleşti. Bu haber akışının etkisiyle Petersen, BTC ve ETH’nin önümüzdeki günlerde daha fazla yükseleceğine inanıyor.

Şu anda Ethereum (ETH) 374 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!