Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinmetrics.io Kurucusu Buffett’ı Eleştirdi: ”Paralarının Güvende Olmayacağını Düşünüyorlar!”

Coinmetrics.io kurucu ortağı Nic Carter, Bitcoin ve kripto para piyasalarının geneline ilişkin yorumlarını içeren bir blog yazısı kaleme aldı. Robert Shiller, Paul Krugman, Warren Buffett ve Nouriel Roubini gibi isimleri eleştiren Carter, bu kişilerin yaptığı işlere anlam veremediğini belirtti. Carter, şöyle konuştu:

”Bitcoin’den haberdarlar ancak bunu sevmediler. Fare zehri, saadet zinciri ve okyanusları tüketecek kadar enerji kullanan bir araç olarak niteliyorlar.”

Carter daha sonra Bitcoin sayısının sabit olması ve madencilik ücretleri ile ilgili yapılan eleştrilere de cevap vererek şunları söyledi:

”Bitcoin merkezi olmayan ve dünya üzerindeki herkesin kullanıp saklayabileceği bir ürün. Paranın böylesi serbest akabilmesinden çok rahatsız oluyorlar. Her zaman güvenli olmayı seçiyorlar ve işi capital kontrol’e bırakmak istiyorlar. Paraları nasılsa her zaman kendilerinin dostu olan hükümetlerin elindeydi. Artık bunun yitip gitmesinden korkuyorlar.”

Bitcoin’in son dönemde biraz da bu tarz yüksek profilli isimlerin de açıklamaları ile kasıtlı olarak yıpratılmaya çalışıldığını aktaran Carter, bu durum karşısında kripto para topluluğunun yaptıklarını da belirtti. Topluluğun başlarda bu isimlerin açıklamalarını dikkate aldığını ancak işin tadı kaçınca artık Buffett ve arkadaşlarının kendileri için birer ‘kahraman (!)’ statüsünde olduğunu belirtti. Sektördeki artık birçok kişinin Buffett’ın ya da Roubini’nin ne dediği ile hiç ilgilenmediğini belirten Carter, bu isimlerin artık kripto para camiası arasında pek de fikrine kıymet verilen isimler olmadığını belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment