Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Kışını Atlatmaya Çalışan Hint Traderlar: Uyumuyorduk, Kış İçin Dinleniyorduk

RBI‘nin yayınladığı ve bütün bankaları kripto para birimleri ile ilgili finansal kurumlarla iş yapmaktan alı koyan genelge, Hindistan’a adeta kripto para kışını getirdi. 2018 yılında zaten zorlu günler geçiren kripto para dünyası, özellikle Hindistan menşeli kripto para topluluğu üyeleri için tam bir hayatta kalma savaşına döndü. Yine de insanlar, aynı dağın yamacında açan bir kardelen gibi, trade yapmanın ve hayatta kalmanın çeşitli yollarını buldu.

Su Akar Yolunu Bulur

RBI yasaklaması ilk başta bir çok kişide çok fazla korku ve kafa karışıklığına yol açsa da, zaman geçtikçe bir çok kripto para borsası ve kripto para topluluğu üyesi, işlemlerini devam ettirmenin yollarını buldu. Çinli traderların yaptığını aksine, Hindistan menşeli kullanıcılar VPN yerine daha çok offshore hesaplar aracılığıyla itibari para kripto para ticaretine devam etti. Bunun yanı sıra ABD içerisinde banka hesaplarına sahip olmak da şu an Hindistan için kripto para ticareti yapmanın başka bir yolu. Kripto para ticaretine bu şekilde devam eden kişilerden birisi olan Vikash P,, ülkedeki zorlu şartlara rağmen kripto para ticareti yapmaya devam edeceğini ifade etti. Kendisi bunun temel sebebinin ise Bitcoin’in içsel bir değere sahip olması olarak görüyor.

CREBACO kurumunun kurucusu Sidharth S ise, ülkedeki kripto traderları olarak  tamamen uyumadıklarını, bunun aksine kışın geçmesi için dinlendiklerini ve kış uykusuna çekildiklerini ifad etti.

RBI’nin yasağı hakkında bugün Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından bir karar verilmesi de beklenmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment