Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devi Paris Saint-Germain Kendi Taraftar Tokenını Çıkarıyor

Fransa liginde mücadele veren ve dünyanın en büyük kulüplerinden olan Paris Saint-Germain, yeni bir token sistemi oluşturmak için Blockchain platformlarından Socios.com ile işbirliği yapmaya başladı.

Socios.com, spor sektörünü Blockchain ile buluşturan chiliZ adlı bir girişim tarafından destekleniyor. ChiliZ’in kendisini destekleyen isimler arasında ise kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden bazıları bulunuyor. Binance gibi şirketlerin desteğini alan chiliZ, şu ana kadar 66 milyon dolar değerinde yatırım almayı başardı.

PSG’nin Socios.com ile yapacağı işbirliği, takıma bir FTO (fan token offering) düzenleme imkanı sunacak. Böylece PSG taraftarları takımlarının tokenlarını alabilecekler. PSG tokenını kullanan kişiler çeşitli faydalardan yararlanabilecekler.

Token sahibi taraftarların belli başlı konulardan oy verme şansları da olacak. Şu ana kadar çıkan bilgilere göre taraftarlar bu tokenlar sayesinde takımın forma rengini, stadyumda çalınacak müziği, maçın veya ayın oyuncusunu seçebilecekler.

ChiliZ’in CEO’su Alexandre Dreyfus tarafından yapılan açıklamalara göre PSG için bir token sistemi oluşturulacak ancak bu sistemdeki tokenlar, şirketin ‘tokenlaştırılmış’ hisselerini temsil etmeyecek. Dreyfus’a göre bu sistem takımın hayranlarla olan ilişkisinin bir nevi tokenlaştırılmış hali olacak. PSG’nin CPO’su olan Marc Armstrong, yayınlanan bir basın duyurusunda şöyle söyledi:

“Paris Saint-Germain olarak kripto paraların sundukları faydalardan yararlanmaya kararlıyız. Bu devrimsel teknoloji, kulübümüzün genel stratejisini ve hayranlarla girdiğimiz etkileşimleri ciddi ölçüde etkileyecek.”

PSG’nin taraftar tokenları Socios.com’un sunduğu ticaret platformunda alınıp satılabilecekler ancak PSG tokenları için en azından şu an için sunulan tek parite chiliZ tokenları (CHZ).

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment