Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Labs ve R3 Konsorsiyumu, XRP Token Davasında Anlaşmaya Vardı

Ripple Labs Inc., 10 Eylül tarihinde yayınladığı resmi bir basın açıklamasında, R3 HoldCo LLC, R3 LLC ve XRP II, LLC, arasındaki ”öne çıkan davada” anlaşmaya varıldığını açıkladı. Açıklamada belirtilenlere göre, anlaşma şartları gizli kalacak ancak ”iki taraf da bu meseleleri geride bırakmak için ellerinden geleni” yapacak.

Ripple Labs ve R3 Konsorsiyumu arasındaki dava olayı 2017 yılının Eylül ayında ortaya çıkmıştı ve ciddi bir sükse yapmıştı. Konsorsiyum başvurduğu Delaware ve New York mahkemelerinden, Ripple Labs aleyhinde suçlamalarda bulundu. R3 daha sonra Ripple’ın iki firma arasında yapılan XRP Tokenlerinin ön satışını kapsayan anlaşmayı ihlal ettiğini belirtti. Söz konusu anlaşma gereği R3, 2019 yılının sonuna kadar 0.0085 dolar birim fiyattan, 5 milyara kadar XRP tokeni satın alacaktı.

Delaware makhemesi yargıcı, Ripple’a karşı olan davayı 2017 yılının Ekim ayında Kaliforniya ve New York’a gönderdi.

Ripple Labs daha sonra Kaliforniya mahkemesinde karşı dava açtı ve R3 firmasını anlaşma içerisindeki birden fazla şartı ihlal etmekle itham etti. İki taraf anlaşmayı imzaladığında, söz konusu kontratın değeri 1 milyon dolardı ancak bundan bir kaç ay sonra XRP fiyatı yükselişe geçtiğinde, 5 milyon adet XRP tokeninin toplam değeri de yaklaşık 3.85 milyar dolara yükseldi.

Ripple tarafından yapılan resmi açıklamaya göre sonunda iki taraf arasındaki bu husumet çözüme kavuşturuldu ve kripto para dünyasının iki önemli firması tekrar iş yapmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment