Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Colorado Siyasi Kampanyalarda Kripto Para Kabul Etmeyi Teklif Ediyor

Colorado’daki siyasi adaylar, kampanyalarında Bitcoin’i veya diğer kripto paraları yakında kabul edebilirler.

ABD Dış işleri Bakanı Wayne Williams, 16 Mayıs’ta yayınlanan Denver Post raporlarına göre, siyasi kampanyalarda kripto para bağışlarına izin verilmesi teklifinde bulundu.

ABD Federal Seçim Komisyonu (FEC), çoktan Bitcoin’i siyasi kampanyalarda kullanılabilecek bir kripto para olarak kabul etti. Bu da, kampanyaya bağışlanan parayı kampanyaların resmi depozitosuna aktarmak için 10 gün süre tanımakta.

Kripto para cinsinden yapılan bağışlar, nakit para gibi görülecek, değeri ise bağışın yapıldığı zamana göre ölçülecek. Denver Post’a göre Colorado, FEC’in kripto paraların aynı bağış olarak tanınması kararına uyacak gibi. Bağışlanan kripto para biriminin değeri toplam sınırı aştığı durumlarda katkılar bağışçılara iade edilecek veya geri ödenecek.

Hesapta Sorunlar Olabilir

Bu tür bağışlar, bağışçılar için uygun olsa da, Colorado’nun devlet bakan yardımcısı Suzanne Staiert: “Bunu kullanmak isteyen kampanyalar için bir hesap sorunu oluşturabilir.” dedi. Ancak Staiert ayrıca, “FEC şu anda böyle işliyor, o yüzden biz de ayak uyduruyoruz.” dedi.

Colorado ABD’deki siyasi kampanyalara yapılan bağışlarda kripto parayı kabul eden ilk eyalet olmayacak. Adaylara kripto parayı kullanmalarına olanak veren ilk eyalet 2014 yılında New Hampshire’dı.

Bu ayın başlarında, kripto belirteçleri belirlemek için bir dizi devlet yasası Colorado eyaleti senatosunda reddedilmişti. Bazılarının devlette blockchain girişimine karşı bir tepki olarak algılandığı belirtiliyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment