Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Bitmek Bilmeyen Etkinlikleri Yatırımcılarının Umutlarını Arttırıyor

Ripple yeni duyurular, geliştirmeler ve bir çok FUD( Fear, Uncertainty & Doubt; marketin durumundan emin olmama) ile beraber etkinlik dolu bir ay geçirdi. Ripple topluluğu çoğunlukla mevcut ürünlerin güncellenen versiyonlarına, topluluk etkileşimlerine ve cidden fazla bir miktarda ortaklık duyurusuna şahit oldu.

Ripple bir kaç hafta önce kendi akıllı kontrat platformları olan Codius’un yeniden etkinleştirilmesini duyurdu. Platform Ripple’ın ödeme hizmeti ile birleştirildiğinde çok kazançlı bir teklif olan merkeziyetsiz uygulama desteği ile birlikte geliyor.

Ripple Labs bu ayın başlarında, Kaliforniya Yüksek Mahkemesinden canı sıkkın bir yatırımcı tarafından açılan dava ile karşı karşıya kalmıştı. Dava, Ripple’ın XRP varlığının ABD tahvil yasasına uyum sağlamadığı gerekçesiyle ”XRP yatırımcıları adına” açılmıştı. Twitter üzerindeki XRP ordusu davacı Ryan Coffey’e tepki gösterip karşı bir dava ile karşılık verecekleri tehdidinde bulunup şunları ifade etmişti:

”Bu olaydan sonra eğer XRP fiyatları düşüş yaşarsa belki de mevcut XRP yatırımcıları bu gruba karşı toplu bir dava açabilir?”

XRP tokeni, geçen hafta SEC’in kripto paranın kıymetli varlık sayılmasına yönelik bir harekete geçeceği dedikoduları üzerine bir darbe almıştı. Bu muhtemelen bir FUD olayıydı ve tokenin fiyatı herkes satmaya başladığı için orta halli bir darbe aldı. Bundan sonraki hafta sonu içerisinde planlanmış herhangi bir duruşma olmayacağı kesinlik kazanmıştı.

Ripple bu ay ciddi miktarda ortaklığa imza attı. Bu ay olan ortaklıkların ilki, bir Umman finansal kuruluşu olan BankDhofar’ın, RippleNet kullanacağını açıklaması olmuştu. Ripple’ın mevcut bir ortağı olan Standard Chartered da bu ağı daha geniş çapta ve alanda kullanacaklarını duyurmuştu. Suudi Arabistan hükumetinin Ripple ile olan ortaklığı da bir kaç hafta önce manşetler ön sıralardan giriş yapmıştı.

Kripto para borsası Coinone, Güneydoğu Asya bölgesinde fon transferi yapmak için çıkardığı bir havale servisi olan ‘Cross‘ ürününün merkezi olarak xCurrent’i kullandıkları için, RippleNet arasına katılanlardan bir tanesi olmuştu.

RippleNet’in arkasındaki eşler arası ağ da yakın zamanda güncellemeye maruz kalmış ve beta versiyonundan kurtulmuştu. Rippled isimli bu ağ bu haftanın başlarında 1.0.0 güncellemesine kavuştu. Mevcut güncelleme ürünün piyasaya sürüme hazır olduğunu gösteriyor, ki bu ağın gelişmesi için gerçek anlamda önemli bir adım. Güncelleme buna ek olarak xRapid ürününün piyasa için hazır olduğunu da simgeliyor.

xRapid ürününün pilot uygulamasının sonuçları da geçen hafta yayınlanmış ve %40 ile %70 oranı arasında masrafı azalttığı bildirilmişti. Söylenenlere göre para transferi işlemi 2-3 dakika sürüp diğer teknolojilere kıyasla ciddi bir gelişme göstermişti. Pilot uygulamaya katılan şirketler programın sağladıkları karşısında gayet memnun olduklarını bildirdiler.

Topluluk ile ilgili olaylar da olmadı değil. Topluluk tarafından yönetilen ve amacın yeni bir XRP logosu tasarımı olduğu etkinlik de geçen haftalarda yaşanan gelişmeler arasında yer alıyor. Logonun tasarlanma sebebi şirket olarak Ripple ve token olarak XRP’nin kesin bir ayrımının yapılması amacıyla gerçekleştirildi. İşin özünde ikisi benzer gibi gözükse de birbirinden çok farklı şeyler ve geçenlerde şirket, XRP’nin değerini yükseltmek için gerçeği çarpıtan iddialarda bulunduğu sebebiyle çokça eleştirilmişti. Topluluk logo yaratma girişimini başlattı ve Reddit ve Twitter’dan da çokça destek aldı.

Başka bir kayda değer etkinlik ise Ripple topluluk gecesi için ünlü rap yıldızı Snoop Dogg’un sahne alması oldu. Etkinlik XRP Ledger’in gelişmesine ve ”hakkındaki iyi haberlerin yayılmasına” katkı sağlayanlara teşekkür etme amacıyla düzenlenmişti.

Ripple buna ek olarak startup şirketleri için olan yeni girişimi Xpring’i de tanıttı. Program sayesinde Ripple, projelere ve şirketlere hibe üretmek, sağlamak ve toplamak amaçlarını hedefliyor. Xpring projesinin destek verdiği ürünlerden bir tanesi Ripple CTO’su tarafından başlatılan bir startup şirketi olan Coil oldu. Coil kullanıcıların yaratıcıları destekleyebilecekleri, ödeme duvarlarını aşabilecekler, reklamları azaltabilecekleri ve ”ek özelliklerin kilidini açabilecekleri” bir hizmet sağlamayı hedefliyor.

Bu haftanın başlarında yapılan Consensus esnasında David Schwartz xRapid ödeme hizmeti kullanılarak yapılan bir sınır ötesi ödemenin canlı demosunu gösterdi.

Ripple ve topluluğu için ciddi anlamda heyecan verici bir ay olduğu su götürmez bir gerçek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment