Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Borsalarından Coinone Yeni Para Havale Hizmetlerinde Ripple Kullanıcak

Güney Kore merkezli kripto para birimi borsası olan Coinone, sınır ötesi para işlemlerini gerçekleştirebilmek için Ripple şirketinin Blockchain ağını kullanacağını duyurdu.

Coinone borsasının bir alt dalı olan ve para havale işlemleri ile ilgilenen Coinone Transfer, geçtiğimiz Pazartesi günü RippleNet’e katılarak ülke içerisinde bunu gerçekleştiren ilk borsa oldu. Yapılan basın açıklamasında şirket Ripple’ın sunmakta olduğu 3 blockchain ağı çözümünden biri olan xCurrent’ı kullanacak.

Şirket son zamanlarda yayımlanmış olan Dünya Bankası verilerine dayanarak Güney Kore’deki uluslararası para transferi hacminin geçtiğimiz on yıla göre artış gösterdiğini belirtti. Aynı zamanda “Cross” ismini verdikleri para havale hizmetinin xCurrent ile çalışacağını da bu duyuruda açıkladı. Bu hizmetin Güney Kore’de çalışmakta olan işçilerin çoğunlukla Güneydoğu Asya bölgesinde yaşamakta olan ailelerine para göndermelerini kolaylaştırmak için yapıldığını belirtildi.

Coinone Transfer’in CEO’su Wonhee Shin, xCurrent çözümü sayesinde şirketlerinin müşterilerine gerçek zamanlı ve ucuz küresel bir havale sistemi sunabileceklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta ise Maskat merkezli bir finans yönetim şirketi olan Bank Dhofar‘ın Umman‘da RippleNet’e katılan ilk banka olmasının hemen ardından geldi.

Geçtiğimiz Şubat ayında yaptığımız haberde ise Brezilya, Hindistan, Singapur ve Kanada’nın içinde bulunduğu 4 ülkeden 2 bankanın ve 3 para transferi şirketinin gerçek zamanlı uluslararası ödemelerini gerçekleştirmek için Ripple platformunu kullanacaklarını duyurmuştuk.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment