Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple 4 Farklı Ülkeden 5 Yeni Şirketle Anlaştı

Ripple, dört farklı ülkede, beş yeni kuruluşla ortaklık başlattığını açıkladı.

Yapılan basın açıklamasına göre Brezilya’nın en büyük özel sektör bankası Itaú Unibanco, Hindistan’da önde gelen özel sektör bankası IndusInd  ve Singapur’da bulunan büyük bir havale sağlayıcısı InstaReM, dünyanın diğer finans kurumlarına sınır ötesi ödemeler yapmak için xCurrent’ı kullanacak.

Finextra‘nın haberine göre; Beetech ve Zip Remit, bireysel müşterilere yönelik uluslararası ödeme kanalları açmak için Ripple‘in ürünü olan xVia‘yı kullanmayı planlarken, IndusInd, InstaReM ve Itaú Unibanco, dünyanın diğer finans kurumlarına daha hızlı gerçek zamanlı uluslararası ödemeler yapmak için Ripple kullanacak.

Ayrıca Beetech ve Zip Remit, kısa süre önce xCurrent‘ı kullanmaya başlayan Çin tabanlı LianLian ile bir iş ilişkisi kurmayı planlıyor.

InstaReM CEO’su Prajit Nanu, Blockchain sahiplerinin de artık ödeme şirketinin büyüyen ağından yararlanabileceği için, bu girişimin Ripple‘a oldukça yararlı olacağını düşünüyor. Prajit Nanu bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Artık RippleNet üyeleri, InstaReM‘in güvenli ağları sayesinde Güneydoğu Asya ülkelerinde çok sayıda ödeme yapabilme potansiyeline erişti.”

Ripple‘ın iş geliştirme müdürü Patrick Griffin, yeni ortaklıkların özellikle gelişmekte olan piyasalardaki müşterilere nasıl yardımcı olacağını şu sözlerle açıkladı:

ABD‘de bir öğretmen, Brezilya‘da yaşayan ailesine para göndermek isterse ya da Hindistan‘da küçük bir işletme sahibi olan biri, başka bir ülkede ikinci bir mağaza açmak için para aktarmak isterse, dünyanın finansal kurumlarını bir ödeme sistemine bağlamamız zorunlu demektir” Bu işi, müşterilerimiz için yapıyoruz. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment